TV

PRIJENOS S TRGA BANA JELAČIĆA

TV PREPORUKA DANA: Brojne osobe iz javnog života uključile su se u humanitarnu akciju Želim život

HRT2, 13.40, TRILER, Tajni život

Sarah (H. Duff), Jason (D. O’Donnell) i Brendon (J. Nelson) mala su i sretna obitelj. Sarah i Jason su još zaljubljeni jedno u drugo i jedino što im kvari potpunu sreću jest to što Jason zbog posla mora puno putovati i često ga nema kod kuće. No, u zadnje vrijeme počinju se gomilati neplaćeni računi, Saru to uznemiruje iako je muž uvjerava da će sve biti u redu, kao i do sada. Računi padaju u drugi plan kad Sarah dozna da njihov sin Brendon boluje od genetske bolesti slabog imunosnog sustava, koja će se s godinama pogoršavati ako se ne liječi, a jedino je efikasno liječenje presađivanje koštane srži, i to od oca ili majke, ovisno o podudarnosti tkiva. Istog dana kad Sarah dozna da ona ne može biti donor srži, njezin muž Jason odlazi od kuće i kao da potpuno nestaje: ne javlja se na telefon, a u njegovom poduzeću ne znaju nikoga pod tim imenom. Sarah je očajna, jer uza sve, policija je sumnjiči da ima neke veze s Jasonovim nestankom. Sve dok u televizijskim vijestima iz Santa Monike u slučajnom prolazniku ne prepozna svog nestalog muža.

Tajni život

HRT2, 20.05, DRAMSKA SERIJA, Pustolovke

Druga epizoda BBC-jeve ekranizacije zadnjeg i nedovršenog romana poznate spisateljice, dobitnice Pulitzerove nagrade, Edith Wharton, prema čijim su romanima “Doba nevinosti” i “Kuća veselja” također snimljeni filmovi. Pratimo tri slobodoumne američke ljepotice, prezrene u njujorškom visokom društvu kao novopečene bogatašice, koje odluče okušati svoju sreću u Londonu. Sestre Virginiju i Nan St. George prati njihova engleska guvernanta radikalnih stavova, Laura Testvalley, te prijateljica Lizzie Elmsworth koja je u potrazi za bogatim mužem. Njihova prijateljica Conchita Closson (udana za lorda) uvodi ih u svijet osiromašene engleske aristokracije.

Pustolovke

HRT1, 20.10, TALK SHOW, Dva : jedan u gostima – Filip Ude

Najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude osvajač je prve olimpijske medalje u gimnastici za RH. Riječ je o srebrnom odličju na konju s hvataljkama na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. Hrvatski reprezentativac osvojio je još tri srebrna odličja na velikim natjecanjima – srebrnu medalju na konju s hvataljkama na Svjetskom kupu u Tianjinu 2008. i na Europskom prvenstvu 2007. te na parteru na Mediteranskim igrama 2009. u Pescari. Dobitnik je godišnje Državne nagrade za sport “Franjo Bučar” za 2008. godinu. Kada je počeo trenirati gimnastiku, koliko mu znače sportski uspjesi i kakvu podršku ima u obitelji, kao i još puno toga o popularnom Čakovčaninu, saznat ćemo u četrnaestoj epizodi.

Filip Ude i Željka Ogresta

DOMA TV, 20.15, AKCIJSKA SERIJA, Navy CIS

U kontejneru za otpad nađena je noga s tetovažom. Gibbsov tim istražuje slučaj, te sljedeći tragove stiže u gradić u kojemu se sprema ubojstvo.

Navy CIS

RTL2, 20.15, DRAMSKA SERIJA, Dr. House

Wilson osobno liječi starog prijatelja i bivšeg pacijenta kojem je paralizirana ruka. House misli da njegov prijatelj ponovno boluje od raka, ali Wilson je optimističan jer se prava istina tek treba utvrditi. No kasnije Wilson mora poduzeti radikalne poteze.

Dr. House

HRT1, 20.45, DOKUMENTARNI FILM, Novi kvadrat

Novi Kvadrat je priča o djelovanju najznačajnije strip skupine u bivšoj državi gotovo 40 godina nakon osnutka grupe. Priča o Novome kvadratu priča je prvenstveno o novome stripu – ispričana kroz vizure samih protagonista, ali i vizualno-verbalna interpretacija njihovih najboljih ostvarenja iz stripa, ilustracije, grafičkog dizajna, karikature, animiranog filma kao i osvrt na njihovu potonju autorsku karijeru. O značaju i izuzetnosti pojedinih autorskih osobnost govori i kasniji uspjeh najistaknutijih protagonista grupe na međunarodnoj sceni. Ujedno je to i kratak pregled vremena u kojem su članovi Novog kvadrata odrastali i djelovali te u tom smislu i uvid u širi kontekst zbivanja u Zagrebu s kraja 70-ih godina, duha tadašnjeg vremena popularne kulture ponajbolje ocrtane stripom, glazbom i filmom.

Dokumentarac Novi kvadrat

NOVA TV, 21.15, PRIJENOS, Koncert Želim život

Ove godine Zaklada koncertom obilježava desetu obljetnicu svojega rada, a njime se također želi zahvaliti svima koji su se tijekom ovih deset godina djelovanja Zaklade uključili i doprinijeli njenom radu. Kroz bogatu glazbenu večer gledatelje će voditi poznata voditeljska lica Nove TV, dok će za dobru atmosferu na Trgu bana Josipa Jelačića biti zaduženi Psihomodo Pop, Opća Opasnost, Meritas, Željko Samardžić, Jelena Rozga, Vatra, Maja Šuput, S.A.R.S. i Colonia. Tijekom humanitarnog koncerta, poznata lica iz hrvatskog javnog života javljat će se na pozive građana na humanitarni telefon u call centru, koji će na taj način pomoći daljnjem radu Zaklade, kao i nastavku Anina sna. Gledatelji će koncert moći pratiti i na portalu DNEVNIK.hr te putem usluge OYO, a građani će moći iskazati podršku koncertu na društvenim mrežama putem službenog hashtaga #ZelimZivot. Nova TV od 2011. godine promovira vrijednosti rada Zaklade Ana Rukavina, te zajedničkim snagama pokušavaju u što većoj mjeri senzibilizirati javnost o važnosti same Zaklade kao i davanja podrške njihovom djelovanju. Rad Zaklade moguće je podržati već danas pozivom na humanitarni broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 5kn (+ PDV), a pozivi će biti će omogućeni tijekom cijelog prosinca. Koncert Želim život dobio je naziv po iskrenoj molbi za pomoć u liječenju od leukemije koju je prije deset godina tada 29-ogodišnja Ana Rukavina Erceg uputila najbližim prijateljima: „Za mene predaja nikada nije bila opcija. Često sam u životu i poslu zbog toga dobila po nosu, ali što ću kad drugačije ne znam. Beskrajno volim život i ljude, znam i imam za koga živjeti. Ponekad mi se čini da mi ni 100 godina ne bi bilo dovoljno da učinim sve što je onaj na nebu namijenio za mene. Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život.“ Ne propustite pratiti koncert i podržati rad Zaklade Ana Rukavina!

Humanitarni koncert Želim život

HRT1, 21.25, DRAMSKA SERIJA, Downton Abbey

Pripreme za vjenčanje gospodina Carsona i gospođe Hughes u punom su jeku, ali nesporazum bi mogao narušiti veselje. Edith ponovno stupa u vezu sa starim poznanikom koji joj priskače u pomoć kada joj počne gorjeti pod petama. Spratt nešto skriva, ali Denker njuši što bi moglo biti posrijedi, dok Daisy ishitreno donosi sud o Corinoj nakani. Rastu napetosti oko bolnice, a Isobel će zbog toga uvrijediti prijatelja. Vjenčanje donosi iznenađenje, a na pir dolaze neočekivani gosti.

Downton Abbey (Mary)

HRT3, 22.45, DRAMA, Osam i pol

Filmski redatelj Guido Anselmi (M. Mastroianni) pokušava se opustiti nakon završetka svog posljednjeg filmskog hita. Mira mu ne daju ljudi s kojima je nekad radio iščekujući novi posao. No Guido nema nikakvu novu ideju. Dok razmišlja, počinje se prisjećati najvažnijih događaja u svom životu i svih žena koje je volio i ostavio… Film je 1964. osvojio 2 Oscara – za najbolji strani film i najbolju kostimografiju u crno-bijelom filmu, a bio je nominiran i u kategorijama najboljeg redatelja, scenarija i scenografije.

Osam i pol slavnog redatelja Federica Fellinija

HRT2, 23.00, KRIMI SERIJA, Crna lista

Laurel Hitchin i ravnatelj spremni su na sve kako bi prikrili povezanost s Kabalom sad kad je Liz u pritvoru, pa Red upozori Resslera da je ne ispušta iz vida. Zabrinut da ga Ressler nije shvatio ozbiljno, Red Aramu u zadatak daje da štiti Liz dok ona čeka na podizanje optužnice. Kad ravnatelj naredi da Liz puste na ispitivanje, Ressler zamoli Hitchin da mu pomogne to spriječiti, ne znajući da oboje rade za Kabalu. Međutim, nakon što Hitchin povjeri da Tom i Cooper dovode Karakurta kako bi dokazao Lizinu nedužnost, nešto u njezinoj reakciji navede Resslera na zaključak da je Reven Wright mrtva te da su šefica Agencije za nacionalnu sigurnost i ravnatelj suurotnici. Tom, Cooper i Charlene stižu u kolibu gdje se namjeravaju skrivati dok Karakurta ne budu mogli predati FBI-u, a Red sa Samar kuje plan kako bi oslobodio Liz.

Crna lista

Povratak na Net.hr