TV

AKCIJSKO-DRAMSKA VEČER

TV PREPORUKA DANA: Brian De Palma je s Al Pacinom dublje zavirio u gangstersku psihu (Carlitov način)

HRT2, 13.25, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Pepeljugina družina

Nola Devlin (P. Montgomery) odlično piše, no njezina urednica Lori (M. Harrison) u njoj vidi samo debelu, proždrljivu i nedotjeranu djevojku i ne da joj priliku da se iskaže kao kolumnistica. Ali joj dopušta da angažira svima nepoznatu Belindu Apple koja daje savjete ženama i odgovara na pitanja čitateljica. Belindina je kolumna sve popularnija, redakcija je zatrpana pismima zahvalnih žena kojima su Belindini savjeti o samopoštovanju promijenili život. No, samopoštovanje je upravo ono što nedostaje Noli i njezinim dvjema najboljim prijateljicama, Nancy (C. Horsdal) i Deb (A. Wasilewski). Sve tri su predebele i imaju loše mišljenje o sebi. I upravo zahvaljujući Belindi, Deb dolazi na ideju da i njih tri pokušaju iz svog debelog tijela izvući “onu pravu sebe”. Svečano se zakunu da će zajedno trenirati i mršavjeti, a svoj pothvat nazovu Paktom Pepeljuga. Kad Nola zabunom sjedne u automobil nepoznatog muškarca jer misli da je to prijevoz koji joj je dogovoren, prvi put u životu osjeća kako je to kad te netko gleda bez podsmijeha, no nepovjerljiva je i teško prihvaća pomisao da bi mu se doista mogla svidjeti. Ipak, pristaje na sljedeći susret koji će, zbog njegovog posla, biti tek za nekoliko tjedana. Za to vrijeme tri prijateljice marljivo vježbaju i skidaju kilograme, a Belinda Apple napisala je knjigu. Njezina je popularnost tolika da izdavač organizira svečanu promociju i cijela javnost očekuje da napokon upozna proslavljenu kolumnisticu.

Pepeljugina družina

HRT1, 14.00, TALK SHOW, Kod doktora

Veliki “makeover” za mamu pod stresom. Potom, može li zvijezda realityja pobijediti rak zahvaljujući klistiranju kavom? Paralizirani čovjek je snagom mozga pomaknuo noge i opet hoda! Slijedi žena koja otkriva dramatičnu promjenu nakon zahvata na licu punom ožiljaka, koji joj je promijenio život.

Kod doktora

HRT3, 20.00, DRAMA, Igrati do kraja

Žive u siromaštvu na rubu Sao Paula, imaju istu majku, samo su im očevi različiti. Dario (V. de Oliveira) traži svoj put prema boljem životu kroz nogomet, Denis (J. Baldasserin) zarađuje kao dostavljač na motociklu, Dinho (J. G. Rodrigues) radi na benzinskoj crpki i pomaže u lokalnoj crkvi, a daroviti nogometaš Reginaldo (K. J. Santos) sanja da postane vozač autobusa. Njihova majka Cleuza (S. Corveloni) čeka peto dijete i radi kao čistačica za žene iz srednje klase… Sandra Corveloni za ulogu majke osvojila je nagradu za najbolju glumicu 2008. u Cannesu, a redateljski par, Walter Salles i Daniela Thomas, nominiran je za Zlatnu palmu.

Igrati do kraja

HRT2, 20.05, DOKUMENTARNA SERIJA, Divlja Patagonija: Život na rubu

Ovo je priča o čudesnoj, sedam tisuća kilometara dugoj obali. Od hladnih zastrašujućih voda rta Horn, gdje hrabri žutouhi pingvini prebrode kojekakve izazove da bi uzgajali svoje mlade, do dalekog sjevera gdje se golemi morski slonovi bore za svoj položaj u vrućini pustinje. Orke se silovito bacaju na obalu i love mladunčad tuljana da bi njihova imala što jesti. I ljudi prikupljaju morsko obilje, ali ova obala nije za one slaba srca.

Divlja Patagonija: Život na rubu

HRT2, 21.05, KRIMI DRAMA, Carlitov način

Njujorški Portorikanac Carlito Brigante (A. Pacino) trebao je zbog dilanja droge odslužiti trideset godina zatvorske kazne, no zahvaljujući utjecaju svojeg odvjetnika i prijatelja Kleinfelda (S. Penn), pušten je na slobodu nakon pet godina. Odlučio je prekinuti s prošlošću pa sada vodi noćni klub kako bi zaradio dovoljno novca da se jednom zauvijek makne s njujorških ulica. Sanja o tome da sa sobom povede i voljenu Gail (P. A. Miller), s kojom je naglo prekinuo vezu prije nego što je otišao u zatvor. No, Carlito je svjestan da taj san o bijegu nije lako ostvariti.

Carlitov način u režiji Briana De Palma

HRT1, 21.15, DRAMSKA SERIJA, Ljeta u Indiji

Ralph je pod sve većim pritiskom kad Jaya otkrije razlog dolaska u Simlu. Planinar spašava Alice, Madeleine i Ronnija iz opasne situacije i zavodi Alice. Alice ne zna da ima skrivene namjere. Kad joj poslije otkrije da zna istinu o njezinoj prošlosti, nema sumnje što traži za svoju šutnju. Darius pritišće Roshanu da prihvati Situ u obitelj Dalal. Ramu je ljut kad otkrije da mu je Jaya ukrala vjenčanicu pokojne žene. Dougie i Sarah trude se izgladiti bračne probleme.

Ljeta u Indiji

DOMA TV, 22.50, AKCIJSKA SERIJA, Stalker

Beth i Jack istražuju slučaj maloljetničkog uhođenja kad popularnog srednjoškolskog trenera napadne jedna učenica. A Ray (Eion Bailey) upoznaje Perryja sa svojim planovima za Beth.

Stalker

HRT2, 23.25, KRIMI SERIJA, Crna lista

Liz se nada da će joj Tom pomoći da na fotografiji iz djetinjstva identificira ženu za koju misli da joj je majka, a Red je zabrinut da se tempo Kabaline urote ubrzao pa se okreće bliskom direktorovom suradniku Kennethu Jasperu. Upozorivši Liz da je u direktoru stekla moćnog neprijatelja, Red joj otkrije da postoji krijumčar koji možda s pomoću trupla Amerikanke kineskog podrijetla, preminule u Americi, šverca predmete za Kabalu. Kad se ispostavi da je još sedam smrti sumnjivo slično tomu, Liz i Ressler zaplijene lijes Marjorie Lin, očekujući da će u njemu naći eksploziv, ali zatječu samo pomno balzamirano truplo.

Crna lista

NOVA TV, 00.45, AKCIJSKA KOMEDIJA, Majstori opasnosti

Rođaci Bo (Seann William Scott), Luke (Johnny Knoxville) i Daisy Duke (Jessica Simpson) rade u ilegalnoj pecari za ujaka Jesseja (Willie Nelson) u izmišljenom okrugu Hazzardu u Georgiji. Njihovo je osnovno prijevozno sredstvo narančasti Dodge Charger iz 1969. godine, koji dečki od milja zovu General Lee. Uza sve svakodnevne probleme, obitelj muči i korumpirani čelnik okruga Jeffersona Davis Hogg, poznatiji kao ‘Šef Hogg’ (Burt Reynolds), i njegovo potrčkalo šerif Rosco P. Coltrane (M.C. Gainey). Nakon što Rosco uništi Generala Leeja tijekom Boova pokušaja da ostvari petu uzastopnu pobjedu na lokalnom reliju, Billy Prickett (James Roday), poznati vozač auto utrka, dolazi u Hazzard kako bi sudjelovao u reliju.

Majstori opasnosti

Povratak na Net.hr