TV

LIGA PRVAKA

TV PREPORUKA DANA: Bez ijedne pobjede i gola u Ligi prvaka Dinamo na Maksimiru ugošćuje Lyon

HRT2, 13.25, FILM ZA MLADE, Rat sestrinstva

Katie (L. Hale), Gwen (A. Schull) i Sara (P. Strole) tri su djevojke brucošice za koje je pitanje časti i prestiža da nastave dičnu tradiciju svojih majki i budu članice sestrinstva Delta, koje su njihove majke osnovale. Gwen, lijepa i bezobzirna, sigurna je u svoju popularnost i članstvo, Sara je prilično neugledna i zabrinuta hoće li biti prihvaćena, a Katie, koju bi sva sestrinstva rado prihvatila, postaje najveći problem već nakon zabave koje se održava u kući Delta. Iako je pijenje u kampusu zabranjeno, deltice se opijaju, a za to se lukavo brine manipulativna Gwen, koja traži način da sve što lakše pridobije na svoju stranu. No, Katie nehotice čuje Gwenine podle planove i zbog toga želi napustiti Delte, ali to nije tako lako. Želeći je spriječiti da ode, Gwen je vrijeđa i prijeti joj, zbog čega Katie pred svima kaže što je čula. Kako se radi o ozbiljnoj optužbi, vrhovni antički sud, koji čine predstavnice svih sestrinstava, saslušava Katie i provjerava njezine tvrdnje. Od tog trenutka Katie postaje izopćenica u kampusu i svi je smatraju izdajnicom

Rat sestrinstva

HRT2, 20.00, RATNI SPEKTAKL, Orlovo gnijezdo

Godine 1944. britanski vojni zrakoplov je srušen, a nacisti zarobe jedinog preživjelog, američkog generala koji je upućen u najtajnije savezničke planove, pa i točan datum Dana D. Britanska obavještajna služba hitno organizira skupinu za njegovo spašavanje iz dobro čuvane njemačke utvrde. Komandose predvode britanski časnik, bojnik John Smith (R. Burton) i vrlo sposobni američki poručnik Morris Schaffer (C. Eastwood). Uspijevaju doći do dvorca u kojem je zarobljeni general, no upadaju u zamku. Shvaćaju da su izdani. Pokazuje se da su izdajnici trojica bojnikovih ljudi, no još je gore to što je stvar “procurila” s mnogo više razine…
“Orlovo gnijezdo” je ratni spektakl s velikom međunarodnom glumačkom ekipom koju predvode R. Burton, kao cinični vođa komandosa, i C. Eastwood, čovjek od akcije, koji razotkriva špijune u vlastitim redovima. Ovaj je film – uz “Zlato za odvažne” i “Put za Kinu” – jedan od najpoznatijih filmova Briana G. Huttona, redatelja sklonoga akcijskim i pustolovnim filmovima, s darom za dobar odabir glumaca.

Orlovo gnijezdo Briana G. Huttona

HRT3, 20.00, KRIMI DRAMA, Katalin Varga

Vijugavom planinskom cestom prekrasnih rumunjskih Karpata u kolima s konjskom zapregom putuju žena (H. Péter) i njezin sin. U potrazi je za onima koji su je zlostavljali i spremna je kazniti ih. Godinama je skrivala tajnu o tome da je brutalno silovana u šumi. Iako je šutjela o tome, nije zaboravila jer joj je njezin sin Órban živi podsjetnik. Kad je selo otkrilo što taji, muž je se odrekao. Više nije imala što izgubiti i krenula je potragu za počiniteljima… Redatelju Peteru Stricklandu ovo je filmski debi s kojim je postigao dojmljiv uspjeh na međunarodnim filmskim festivalima, osvojio je desetke nagrada i nominacija. Među njima su europska filmska nagrada za otkriće godine 2009. redatelju Stricklandu, kao i nominacija za Zlatnog medvjeda u Berlinu, gdje je film dobio Srebrnog medvjeda za zvuk. Glumica Hilda Péter osvojila je nekoliko nagrada za interpretaciju Katalin Varga.

Nagrađivana drama Katalin Varga

HRT1, 20.05, TALK SHOW, Naknadno

Nakon posljednjeg ispraćaja gđe Mileusnić Vera dolazi s odvjetnikom provjeriti ugovor o nadohrani, koji je njezina baka još za života napravila s Kučinom. U međuvremenu, Kučina i Živojin već dogovaraju kako će i kome iznajmiti ispražnjenu sobu. Uz sve to, razrađuju i ideju o osnivanju firme za organizirano žalovanje za pokojne koji nemaju ni familije niti prijatelje. Naravno, ideja je da se napravi prava audicija kako bi se odabrali kandidati koji će najuvjerljivije plakati i žalovati.

Sanja Vejnović, Željko Pervan i Mladen Horvat

ARENA SPORT3, 20.45, NOGOMET, LP: Dinamo – Lyon

Nogometaši Dinama u petom će kolu Lige prvaka ugostiti francuski Lyon. Ništa dobro Zagrepčani nisu napravili u dosadašnjim utakmicama: upisali su četiri poraza uz gol-razliku 0-12 i jedina su momčad u natjecanju bez postignutog pogotka. Od Lyona su izgubili u prvom kolu u Francuskoj (0-3), a i u Maksimiru su u statusu autsajdera. Lyon je prije pet godina slavio u Zagrebu s čak 7-1, valjda se nešto slično neće ponoviti i večeras.

FBL-EUR-C1-LYON-ZAGREB
Dinamo – LyonFoto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

ARENA SPORT4, 20.45, NOGOMET, LP: Sevilla – Juventus

Nogometaši Seville su nakon četiri kola Lige prvaka na vrhu skupine H s deset bodova i u večerašnjoj utakmici protiv Juventusa se mogu riješiti svih briga. S remijem ili pobjedom će osigurati plasman u drugi krug, a pred svojim navijačima su itekako sposobni za takav doseg. Uostalom, ni u Torinu u prvom kolu nisu poraženi (0-0), a sjajnu formu potvrđuju i u španjolskoj ligi u kojoj su na visokom trećem mjestu.

Igrači Juventusa

HRT1, 21.10, DRAMSKA SERIJA, Ljeta u Indiji

Simlom odjekuju posljedice pucnjave i na snagu stupa policijski sat zbog navodne terorističke prijetnje. Dolazak novinara stvara probleme Ralphu kad pokuša otkriti istinu o pokušaju atentata. Napetost između Ralpha i Alice eskalira. Ian je šokiran kada dozna za ujakove financijske probleme. Eugene i Cynthia urote se kako bi zbližili Madeleine i Ralpha. Sarah je sumnjičava prema Alicinoj prošlosti i istražuje kako bi otkrila pravi razlog njezina dolaska u Indiju.

Ljeta u Indiji

FOX CRIME, 22.00, KRIMI SERIJA, Sve nijanse plave

Problemi agenata njujorške policijske jedinice postat će još veći. Nakon što je poručnik Woz (Ray Liotta) napao agenta Sapersteina (Santino Fontana) i ozbiljno ga ranio, Sap umire u bolnici zbog teških ozljeda. Iako cijeli tim agenata sumnja da je poručnik Woz glavni krivac, nemaju dokaze koje će ga povezati sa ubojstvom. Jedina koja zna tko je pravi ubojica je Harlee (Jennifer Lopez). Nakon što ju FBI agent Stahl (Warren Kole) pozove tražeći da otkrije tko stoji iza ovog incidenta, Harlee se ponovno nađe između dvije vatre, ne želeći izdati Woza. Iako je ljuta na poručnika, osjeća se odgovornom za Sapovu smrt. Nakon dugog ispitivanja, Harlee ipak ne izdaje Woza i povjeruje kako se uspjela izvući. Nakon što agent Stahl otkriva kako postoji svjedok ubojstva – Harlee je ponovno u velikom problemu.

Sve nijanse plave

HRT2, 22.40, FANTASTIČNA SERIJA, Igra prijestolja

Neočekivana pomoć sjeverno od Zida okreće ratnu sreću. Dany (Emilia Clarke) se mora suočiti s gorkom zbiljom. Bran (Isaac Hempstead Wright) više saznaje o svojoj sudbini. Tyrion shvaća istinu svoje situacije.

Igra prijestolja

NOVA TV, 00.30, KOMEDIJA, Europski žigolo

Nakon nesreće s delfinima i starijim ljudima na plaži, nespretnog čistača akvarija i bivšega žigola (Rob Schneider) njegov prijatelj svodnik T. J. Hicks (Edie Griffin) poziva u Amsterdam. Kada Bigalow stigne onamo, T. J. Hicks će pogreškom biti osumnjičen kao serijski ubojica muških prostitutki. Bigalow se pridružuje udruzi žigola koja je u potrazi za pravim ubojicom i koja želi osloboditi T. J. Hicksa. U međuvremenu upoznaje predivnu Evu (Hanna Verboom) te posumnja kako bi ona mogla biti traženi ubojica.

Deuce Bigalow 2
Europski žigoloFoto: Dinard Van Der Wal

Povratak na Net.hr