Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa
TV

POZNATA LICA

TRAŽILA JE LJUBAV NA SELU, A SAD SE OKUŠALA U KUHANJU: Victoria nije osvojila Karapandžu, ali ni žiri…

Ni radijski voditelj Dražen Kocijan Kocka ni fatalna Victoria Memić nisu prošli dalje

U posljednjoj, trećoj audicijskoj emisiji „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ žiri u sastavu Željka Klemenčić, Ivan Pažanin i Tomislav Špiček birao je parove kojima će dati priliku da zasjaju u novoj fazi natjecanja, mentorskoj selekciji.

Tako im se predstavila Marija Jantak iz Siska koja u hrani vidi zajedništvo, obitelj i ljubav. „Hrana je oduvijek povezivala moju obitelj u jedinicu, nedjeljni ručak, doručak subotom ujutro. Zadnjih par godina je bilo baš teško, tata je umro, mama je bolesna i ta nam je povezanost za obrokom jako bitna“, kazala je Marija kroz suze. Ona je žiriju pripremila košarice od jaja i špeka.

Špičekov savjet o pripremi paprike

„Mladi sir i paradajz su nezačinjeni, paprika je samo dekoracija“, komentirala je Željka. Pažanin nije bio nimalo oduševljen jednostavnošću jela, a Špiček je komentirao da je to jedno od gorih jela. Marija je pojasnila kako je odabrala to jelo jer joj se čini kao dobar doručak.

„Kad vas čujem kako pričate o hrani, čujem da imate pravog interesa za to, da s guštom govorite o hrani. Ali ste izabrali jelo za koje nemate šanse“, kazala je Željka, a Marija se naposljetku složila s odlukom žirija.

Marija Debeljak i Mihaela Kunić su primalje asistentice koje rade u bolnici Merkur u Zagrebu i smatraju da imaju najbolji posao na svijetu. One su pripremale lungić s knedlama, a žiri nije bio nimalo oduševljen, no cure su s osmijehom prihvatile sve kritike.

„Paprika ima gorkast okus, ona se ne smije termički obrađivati“, komentirao je Špiček. Pažanin je zaključio da cure nisu pokazale sve što su mogle, ali je to opravdao početničkom nervozom. Unatoč simpatičnosti, Mihaela i Marija nije ostvarile prolazak dalje.

Davor Bolšec je dobro poznato lice – već se natjecao u drugoj sezoni showa, a ovog puta je kao partner za štednjakom odabrao prijatelja Roberta Lončarića. Oni su se odlučili za juneće tripice.

 

Još poznatih osoba u emisiji

„Ugodno sam se iznenadila jer se netko odlučio predstaviti s ovim jelom“, kazala je Željka koja se, baš kao i Špiček, iznenadila kad je vidjela da je „majstor“ tog jela Davor kojeg dobro poznaju. Špiček je komentirao da je previše krušnih mrvica u jelu, ali su naposljetku ipak odlučili da Davor i Robert prolaze dalje.

Najmlađi par natjecateljica u audicijskim emisijama su 18-godišnje Katarina i Lucija iz Zagreba koje je povezao folklor i posljednje su tri godine nerazdvojne. One su odlučile pripremiti svinjski odrezak na salati za koji je Špiček rekao da mu ne stvara emocije. „Ideja je simpa, ali glavni je problem krto, suho meso“, kazala je Željka.

„Ako ćemo ići na janjetinu, ići ćemo“, kazao je Pažanin aludirajući na to da je svinjetina bila poslužena s mladim lukom. Na kraju im je Špiček dao prolaznu ocjenu, ali su presudile Željkine i Pažaninove negativne ocjene.

Robert i Bruno su braća koja od najranijih dana gaje ljubav prema kuhanju. Pripremili su azijsko jelo Chili kozice dim sum, a najviše su strahovali od Špičekove reakcije. Ipak, žiri je bio itekako zadovoljan pa su dobili tri prolazne ocjene.

Radijski voditelj Dražen Kocijan Kocka na audiciju je došao s prijateljem Miroslavom, a pripremali su Bjelovarski odrezak. Victoria Memić, bivša natjecateljica emisije „Ljubav je na selu“, pripremila je zapečenu punjenu papriku, a Joško juneći odrezak. No nitko od njih nije nimalo impresionirao žiri pa nisu dobili prolazak dalje.

Pažanina muče jezične barijere

Vanja Vrbanec je profesor likovne kulture koji kaže da je počeo kuhati intenzivnije otkad je upoznao svoju djevojku. Odlučio je pripremiti odrezak od tune, uz krumpir i salatu.

„Kad imate jednostavno jelo, mora biti jako dobro. Tu nema puno filozofije, morate razmišljati da sve tri komponente imaju smisla. Salata je preintenzivna“, komentirao je Pažanin koji mu nije dao prolaznu ocjenu, kao ni Željka.

Marija i Tatjana su sestre koje si međusobno pomažu, a vjeruju da uz savjete svoje bake mogu dogurati daleko. Pripremale su piletinu s pršutom i kaduljom uz njoke. Jelo je po ocjeni žirija bilo preslano, ali uspješno. Špiček im nije dao prolaznu ocjenu, ali su zato Željka i Ivan bili darežljivi pa su sestre nastavile natjecanje.

Marina i Karmen su prijateljice, dolaze iz Međimurja, što su i odlučile pokazati na tanjuru. Pripremile su tenfanje s rezancima za koje je žiri imao samo sitne zamjerke pa su djevojke osigurale prolazak. Pažanin je zaključio kako će s Marinom i Karmen sigurno biti smijeha jer ih on ništa neće razumjeti.

S njihovim prolaskom kompletirani su parovi koji idu u fazu koja se zove mentorska selekcija, a o čemu je riječ gledatelji će doznati u petak u 21:15!

Povratak na Net.hr