Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa
TV

'TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!'

ŠPIČEK I PAŽANIN ODUŠEVLJENI JELIMA: Tri nova para te Ružica i Barica ušli među 10 najboljih kuhara amatera

Nakon što su kušali 15 različitih jela na varijacije pileća jetrica, palenta i svinjski but, svaki je član žirija showa Tri, dva, jedan – kuhaj! odabrao samo jedan par koji zaslužuje prolazak dalje.

Mate Janković u top 10 natjecatelja „poslao“ je Anamariju Pahert i Jolanku Grgić, nećakinju i tetu iz Duboševice u Osječko-baranjskoj županiji. Njihova jetrica s palentom i pečena puretina s ječmom i povrćem naprosto su ga oduševile. Oba jela bila su začinjena i lijepo prezentirana, a jedina se zamjerka našla u maloj količini umaka, što su i same primijetile i zbog toga dobile simpatije žirija.

Mateja Domitrović Sabo odlučila se za tim J, odnosno prijatelje ribolovce, Branka Galenića i Andriju Košira Markvarta iz Zagreba, koji su napravili dva ukusna tanjura radničkih porcija – popečci od puretine na kremi od boba i svinjski prutići u pikantnom umaku.

Ivan Pažanin svoj je bod dao Andreji Pavlović i Barbari Kulišić, prijateljicama iz Splita. Osvojile su ga, kako kaže, raviolima punjenim odličnom paštetom od pilećih jetrica te fenomenalnom zapečenom svinjetinom s pireom od celera.

„Iznenadio nas je. Nisam očekivala da ćemo proći dalje. Već sam se pomirila s činjenicom da se vraćam kući, da se vraćam sutra na posao“, kazala je Barbara sa širokim osmijehom na licu.

Barica i Ružica oduševile Špičeka

Najdugovječniji član žirija showa, Tomislav Špiček, okrenuo je kuhaču na kojoj je ispisao slovo D i razveselio umirovljene sestrične iz Sv. Ivana Zeline. Barica Bistički i Ružica Šoštar iskoristile su priliku i na „popravnom ispitu“ dokazale da zaslužuju ući u drugi krug natjecanja, pripremivši toliko ukusni pureći zabatak s ječmenom kašom da se i žiri pitao kako im je uspjelo.

„Recite mi, kako ste dobile ovaj umak koji ste polile po puretini? Aha, stavile ste dvije žlice prošeka. Zato je tako slatkast… A kako ste radile ječam? Jeste ga možda oprale? Niste? Tako treba, to se traži, znanje i iskustvo…“, rekao je Špiček i razveselio sestrične svojim odabirom da baš Ružicu i Baricu pošalje u nastavak natjecanja.

„Kad smo vidjele D na Tomekovoj kuhači, laknulo nam je. To znači da smo prošle, ali 100 %. Biti među top 10 je vrlo lijep osjećaj. Ponosne smo na sebe…“, kazale su sestrične iz Sv. Ivana Zeline.

Povratak na Net.hr