TV

FINALISTI SUPERTALENTA

SLIJEPI HARMONIKAŠ DOVEO ŽIRI DO SUZA: ‘Ja bih tebe samo slušao, imaš emociju potrebnu za sevdah’

Prema odluci gledatelja, finalisti četvrte polufinalne epizode Supertlenta su pjevač sevdaha Pavao Anić i plesači Nina i Marin.

Sinoćnju četvrtu špolufinalnu emisiju Supertalenta otvorila je 15-godišnja hulahooperica Paula Ribić koja je ovoga puta na pozornicu povela pojačanje – mažoretkinje iz Vrbovaca.

„Ovo je bilo fantastično. Teško mogu zamisliti da djevojka tvojih godina do ove mjere može preuzeti rizik, za pet kopalja dignuti razinu. Ti si jedno čudo“, poručila joj je Martina.

“Kad si došla prošli put bila si Paula, sad si profesorica Paula. Dodala si plesni moment, što mi se jako sviđa. Sviđa mi se tvoja skromnost. Ovo mi je najbolji hoolahoop nastup ove sezone”, pohvalio ju je Popović Volarić.

Pavao rasplakao žiri

Nakon Paule nastupio je Pavao Anić koji je dirnuo sve članove žirija. Pavao je u gimnaziji bio jedina slijepa osoba, a bio je najbolji učenik u razredu.

“Oduševio si nas prošli put sa svojom emocijom. Imaš nešto što je za sevdah, emocija je za sevdah potrebna, i ti to stvarno imaš! Ja bih tebe samo slušao”, rekao mu je Janko.

Martina je komentirala: „Razmišljam kako da izgovorim ono što mi ide kroz misli, a da ostanem korektna. Ako izuzmemo tvoj hendikep i promatramo kao osobu koja vidi, u apsolutno ćemo te u istoj mjeri moći komplimentirati. Upravo zbog činjenice što ne vidiš glazbu drugačije vidiš i čuješ i u odnosu na nas si blagoslovljen!“

„Pjevao si jednu prekrasnu, vrlo tužnu i emotivnu pjesmu. A kad ti izvodiš takvu pjesmu, ja sam jako vesela i sretna. Izazvao si mi takvu radost večeras. Obožavam vibrato i triler u tvom glasu. Kombinacija sviranja i pjevanja je jedan pravi supertalent. Savršeno”, poručila mu je Maja.

Nina i Marin rasturili neobičnom koreografijom

Plesači Nina Jugo i Marin Čačija priredili su pravi spektakl – plesnu koreografiju u bazenu vode te oduševili žiri i publiku u studiju. Iako je prvo istaknula da je plesnih koraka bilo više na audicijskom nastupu, svoje oduševljenje Maja ipak nije mogla sakriti.

„Apsolutno se divim hrabrosti i ovo što ste izveli bi nama bilo teško i na suhome. Imate pritisak javnosti, ja vam se divim i moram priznati da je izgledalo stvarno zapanjujuće“, poručila im je Maja.

„Prvi dio me apsolutno očarao, što se tiče drugog dijela, sve je to bilo u redu, ali malo se razvodnilo. Ja bih vas volio vidjeti dalje“, rekao je Davor.

Janko je također bio oduševljen njihovim nastupom, a Martina im je poručila: „Ja sam u nekoliko navrata gledala ples u vodi i s vodom, meni se to osobno jako sviđa. Marin je otpočetka ukrao pažnju. Marine, ti si to vrlo uspješno učinio, ja sam iskreno uživala gledajući te.“

Men in black

Nakon virtuozne izvedbe na audiciji, zlatni gumb Antonija i Leopolda odveo je direktno u polufinale, a nastupom u polufinalnoj emisiji pokazali su ono što su tvrdili – da mogu još više i bolje.

„To su moji zlatni dečki koji su postali men in black. Prvo hvala vam na svemu jer jako lijepo podcrtavate svojom audicijskom, a sada i polufinalnom emisijom sve ono što ja doživljavam kao svoju nit voditelju kada sjedim na ovom mjestu. Supertalent treba jednu ekstenziju,a to ste baš vas dvojica“, poručila im je Martina, koja im je i stisnula zlatni gumb.

Janko je komentirao kako ne zna hoće li njihov uspon finale izdržati, a Maja je zaključila kako je njihov nastup s audicije i polufinala bio nebo i zemlja.

„Vi ste prava zabava večeras! To, top top je bilo! Samo nastavite tako“, kazala im je.

Popović zaplesao na Popovića

Plesač Adrian Popović ostavio je žiri bez daha.

„Super je tvoj ples, brejkanje, izolacije, muzikalnost – zaista fascinantno“, komentirao je Davor. Najoduševljenija je bila Maja koja je rekla da je on njezin apsolutni favorit te mu poručila: „Ja sam donijela odluku! Pošto si punoljetan, pa možeš, mislim da je vrijeme za jednu turneju, pa da putujemo! Ono što ti radiš sa svojim tijelom, svaki pokret je bio toliko senzualan! Toliko si sladak, strastven!“

Još suza…

Matea Bošnjak iz Viteza još jedanput je svojom izvedbom raznježila žiri. S pjesmom Kaliopi, Rođeni uspjela je čak i rasplakati Martinu.

„Ovo će svijet itekako vidjeti. Sa 17 godina imati toliko zrelu interpretaciju, tako sugestivno manipulirati publikom, ovako sebe prikazati u jednom potpuno drugom svjetlu. Ja sam opet bez teksta“, poručila joj je Martina.

„Kada pjevaš imam osjećaj strahopoštovanja prema tebi. Super“, Maja je zaključila da je imala osjećaj kao da je Matea sama napisala pjesmu koju je izvela.

Balerina i roker, kao iz pjesme Prljavaca

Preslatki plesači Maja Božić i Grga Miletić otplesali su akrobatski rock’n’roll te u liku rokera i balerine priredili pravu malu predstavu.

„Maja i Grga – dva luđaka. Nijedna točka mi nije proletjela ovako brzo kao vaša. Toliko ste bili zabavni. Meni ste vi jako bliski jer sam od malena išla na sve moguće plesove jer sam htjela biti plesačica! Znam koliko je ples težak i naporan. U svakom slučaju bili ste fantastični”, poručila im je Maja oduševljeno.

Davor je dodao: „Vaš nastup mi je bio odličan. Čini mi se da ste ujednačeniji i akrobatski elementi su bili ok.“

Preskakivanje užeta utroje

Natjecateljice iz Mađarske, Jumpplus World, ovoga puta nastupile su sa svojim kolegom Stevensom Fairnom te su svojim umijećem preskakanja užeta izuli žiri iz cipela.

„Čovjek je ukrao show! Da nije bilo Stevensa bilo bi samo neko puko skakanje, a ovako je bilo egzotično skakanje“, oduševljena je bila Maja.

„Apsolutno se ne slažem s Majom. Meni su njih dvije bile super. Sviđalo mi se što je ovo bio pravi show nastup, bili ste ritmički usklađeni”, nadovezao se Davor.

„Pratila sam suludost izmjene ritmova, skakanje na sinkopu, meni to izgleda zbilja nevjerojatno. Pored toga što ste atraktivni, ste još i nevjerojatni“, bila je oduševljena Martina.

Mr. Hammerhand podbacio

Mr. Hammerhand i u polufinalnoj emisiji napravio je pravi show. Najprije je zamolio Janka i Davora da mu asistiraju na pozornici tako što su držali konop, a Mr. Hammerhand je razbio staklenu bocu koja se nalazila u balonu, bez da ga razbije. Nakon toga, pokušao je oboriti svoj vlastiti rekord, prepoloviti 56 bejzbolskih palica u minuti, no nažalost nije uspio.

„Ja sam toliko tužna, toliko sam čekala vaš nastup, napravili ste show, ali mi je žao, kao i vama što vam nije uspjelo“, rekla mu je Maja, a Martina je dodala: „Vi ste showman. Sjajno ste nas uveli u priču, no meni ovo s palicama nije bilo zabavno.“

Rasplesana Kleopatra

Ida Milec je u liku Kleopatre donijela jednu vrlo zanimljivu koreografiju na pozornicu Supertalenta.

„Vidljiva je tvoja vještina, gipkost, ali sama koreografija me nije prikovala da gledam, a da mi misli ne odlutaju“, rekao joj je Janko, a Maja je zaključila kako je na audiciji bila deset puta bolja.

Martina i Davor su joj rekli da je talentirana, ali da joj je nastup pio dosadnjikav.

Povratak na Net.hr