TV

MLADI DANI

PREPOZNAJETE LI TV-ZVIJEZDU NA FOTOGRAFIJI IZ 1954.? Glumio je u legendarnoj humorističnoj seriji koju Hrvati obožavaju

Poznati glumac već je kao mladi školarac podsjećao na svog najpoznatijeg televizijskog lika.

David Jason pokazuje svoj dječački osmjeh koji ga je učinio poznatim u novootkrivenoj školskoj fotografiji snimljenoj još 1954. godine. Ova 62 godine stara fotografija prikazuje sada 77-godišnjeg glumačkog veterana, kojem je u to doba bilo samo 14, zajedno sa svojim školskim nogometnim timom u istim dresovima, piše Daily Mail.

Umjesto električara, postao Del Boy

Davida je teško ne primjetiti na ovoj staroj crno-bijeloj fotografiji, jer je već i onda izgledao baš kao budući Del Boy, lik koji ga je učinio svjetski poznatim.

Glumac je nagrađen Redom Britanskog carstva 1993., dok je 2005. imenovan na Kraljičinom počasnom rođendanskom popisu. Jason mu je samo umjetničko prezime, dok mu je pravo White, a odrastao je u sjevernom Londonu. Nakon škole učio je za električara, ali oduvijek je volio glumiti. Iako se još neko vrijeme iz hobija bavio i nogometom Sir David se okrenuo pozornici.

Sam stvorio svoj najpoznatiji lik

Mućke su postale poznate širom svijeta, što pokazuje i ovaj grafit u RijeciFoto: Wikipedia

‘TO JE MOJA VELIKA SRAMOTA’: Del Boy iz ‘Mućki’ priznao da je glumio u porniću i da se kaje

Kasnije je dobio ulogu Del Boya u BBC-jevim ‘Mućkama’, kojom se proslavio. Serija se događa tijekom ere Margaret Tatcher, a to je bilo “sjajno vrijeme za poduzetnike koji se nisu u potpunosti držali zakona”. Seriju je ubrzo zavoljelo 24.3 milijuna gledatelja.

Sir David kaže kako je on sam odlučio o kostimu, make-upu i glasu, te da je “pojačao cockney (londonski) naglasak”, te je tako stvorio Dereka Trottera, koji je bio sav “hitar i žustar”, pravi ljudski pijevac. Sir David je bio jednako uspješan i kao sivi i pomalo melankoličan inspektor Frost u istoimenoj ITV-ov krimi drami, a glumio je i u ‘Dražesnim pupoljcima svibanjskim’, koji su bili “bezbrižna, sunčana i eskapistična vizija seoske idile”. Ta je serija iznjedrila i glumicu Catherine Zeta Jones, koja se kasnije proslavila u Hollywoodu.

Povratak na Net.hr