TV

MALI 'SUPERČOVJEK'

OSMOGODIŠNJI GENIJALAC S NEVJEROJATNOM SUPERMOĆI: Mali Luka se sprema za matematičku Olimpijadu

Luka se sprema za Olimpijadu u mentalnoj aritmetici. Njegova majka je otkrila da od četvrte godine svaku situaciju prevede u brojeve, a sada je oslučio iskoristiti svoj dar.

Luka Teofilović ima samo osam godina, a već je pravi mali genije. To je i dokazao prošle subote u novom RTL-ovom showu Superljudi gdje je u samo nekoliko sekundi zbrojio i oduzeo više od sto brojeva.

OSMOGODIŠNJI LUKA TRIJUMFIRAO U ‘SUPERLJUDIMA’: Zbrajao i oduzimao sto brojeva u samo nekoliko sekundi

Njegova mama Tijana otkrila je da je Luka ovakav od svoje četvrte godine kada je naučio prepoznavati jednoznamenkaste i dvoznamenkaste brojeve.

“Sve mu je bilo kroz brojeve i tada je već počeo gledati i na sat”, kaže Lukina mama dodajući da je počeo zbrajati i oduzimati čak i na engleskom jeziku.

Kada Luka maše prstićima i izgleda kao da dirigira on mentalno zbraja brojeve pomoću starog kalkulatora abakusa, a najdraži predmet u školi, otkriva Lukina mama, mu je, naravno, matematika.

“Voli jako matematiku, ali i tjelesni odgoj. Igra nogomet već četiri godine”, otkriva Tijana.

Mali ‘superčovjek’

Da je Luka nevjerojatan i definitivno ‘superčovjek’ otkriva i činjenica da po cijele dane nešto broji – bilo da je riječ o brojkama, slovima, situacijama…

“On svaku situaciju prevede u brojeve”, kaže mama Tijana.

Na pitanje je li Luka takav na tatu ili mamu, njegova mama iznenađuje odgovorom: “Na supruga i mene nije! Ha-ha! Suprug je bio odličan u školi, ali nijedno od nas nije bilo dobro u matematici ovako kao on. Dapače, nismo uopće bili ljubitelji matematike, do sada.”

Lukina ‘supermoć’, osim u showu, doći će na vidjelo i pred matematičkim auditorijem jer se simpatični matematičar već sprema za Olimpijadu u mentalnoj aritmetici u Zemunu, a krajem godine i u Litvi. Stoga ne čudi da Lukini roditelji već razmišljaju o njegovoj budućnosti.

I dok se donedavno vidio u nekom sportu, danas se to ipak promijenilo.

“Prije je govorio da mora biti bilo što vezano uz sport, no sada ozbiljno razmišljamo o matematici. Mislim, tek je napunio osam godina ali nama je cilj da ode u neku školu gdje će moći iskoristiti sav svoj potencijal”, zaključila je Lukina mama.

Superljude na RTL-u pratite u petak od 20 sati!

Povratak na Net.hr