TV

BIT ĆE SVEGA

OPREZ, SPOILERI: Procurilo SVE o sedmoj sezoni ‘Igre prijestolja’ – potvrđeno da nisu samo nagađanja

Fanovi serije Igra prijestolja, bolje sjednite…

Zahvaljujući jednom Reddit korisniku kompletna radnja sedme sezone Igre prijestolja navodno je procurila online, piše Huffington Post. I dok su obožavatelji uglavnom to smatrali samo pukim nagađanjem, GOT news web stranica Watchers on the Wall počela je potvrđivati jedan po jedan objavljeni spoiler i tako stala na kraj nagađanjima. Informacije su navodno dobili od izvora i fotografa na setu, a iako je Reddit račun u međuvremenu nestao, obožavatelji su zapamtili željene informacije.

Upozoravamo vas da daljnji tekst čitate na vlastitu odgovornost. :)

Kako bi se obranili od Night’s Kinga, u Kraljevom će se grudobranu sastati Cersei, Tyrion, Jon, Daenerys, Jorah, Varys, Missandei, Euron Greyjoy, The Mountain, Qyburn i The Hound. Kako bi svoje sugovornike uvjerio da je prijetnja stvarna, Jon Snow dovest će sa sobom i jednog od nemrtvih Bijelih šetača. Kada se uvjeri na vlastite oči da su oni stvarna prijetnja, Cersei pristaje pomoći u bitci protiv nemrtvih.

Ali Cersei kao Cersei, u trenutku kada je trebala poslati svoju vojsku, ipak se počne predomišljati, nadajući se da će Bijeli šetači pobiti njezine neprijatelje. To je previše za njezina brata Jamieja, koji joj okreće leđa i bez njezine potpore kreće u bitku. Cersei također vjeruje da je ponovo trudna s Jaimejem, ali kasnije će se probuditi u lokvi krvi te će vjerovati da je pobacila.

IGRA PRIJESTOLJA DOMINIRALA NA DODJELI EMMYJA: Khaleesine grudi poispadale na plavom tepihu

Jon Snow zajedno s Tormundom Giantsbaneom, Bericom Dondarrionom, The Houndom, Thorosom od Myra i Jorahom kreće sjeverno od Zida kako bi ušli u trag Bijelim šetačima. Vojska Night’s Kinga ih napadne i uhvati u zamku na otoku usred zaleđenog jezera. Ekipu pokušava zaštititi Jonov ujak Benjen, koji pritom pogiba, a grupu na kraju spasi Daenerys sa svoja tri zmaja. No, Night’s King uspije ubiti zmaja Viseriona, a zatim i oživjeti te svrstati u vlastite redove. Tako Viserion umjesto vatre počne rigati plavi plamen, a Night’s King će ga upotrijebiti kako bi srušio Zid.

U sedmoj sezoni vraćaju se Gendry i Nymeria, Aryjina vučica koju nismo vidjeli od prve sezone. Aryja će iskoristiti Walderovo lice i sazvati sve muške pripadnike obitelji Frey. Tijekom zdravice sve će ih nasmrt otrovati. U međuvremenu, Littlefinger će pokušati Aryju okrenuti protiv njezine sestre, ali Sansa će ga, uz Branovu pomoć, uspjeti prozrijeti i narediti njegovo pogubljenje. Krvnik će biti, tko drugi nego Arya.

Vratit će se i Jorah, koji je uspio izliječiti svoju smrtonosnu bolest uz Samovu pomoć. Sam i Bran će otkriti i Jonovo pravo podrijetlo, kao i njegovo pravo ime – Aegon. Gilly će pak otkriti informaciju da je Rhaegarov brak bio poništen je se legalno oženio za Lyannu Stark, što znači da je Jon legitimni nasljednik prijestolja. A kad smo već kod Jona, on i Daenerys bi trebali zajedno završiti u krevetu.

Lannisteri i njihova vojska napast će Dorne i Highgarden. Tako će uništiti obitelji Martell i Tyrell, a lady Eleanna priznat će Jaimeu da je ona ubila Joffreyja. Jaime će joj dopustiti da si sama oduzme život ispijanjem otrova.

Daenerys će upasti u zasjedu Lannisterove vojske, ali ih ipak pobjeđuje, unatoč činjenici da je Qyburn razvio “anti-zmajsku artiljeriju”. Tyriona će njezino ponašanje zabrinuti jer ona pošalje Drogona da spali nekoliko gospodara Westerosa, uključujući i Samova oca Randylla, samo zato što su joj se odbili pokoriti.

Euron se sukobljava s Yarinom flotom i porazi je. Yaru zatoči, dok Theon u posljednji trenutak uspije pobjeći. Osim Yare, Euron je uhvatio i Ellariju, navodno uz pomoć savezništva s Cersei. U strahu pred vojskom Bijelih šetača, Euron se ipak vraća u Pyke.

Theon ponovo susreće Jona Snowa, koji ga odluči ostaviti na životu samo zato što je spasio život Sansi.

Sudeći prema informacijama koje su procurile, sedma bi sezona mogla biti napetija od Krvavog vjenčanja i Bitke kopilana.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr