TV

TKO JE NAJBOLJI KUHAR?

NAPUSTILI 3,2,1 – KUHAJ: Nije im pomogla ni Špičekova asistencija: ‘Nismo očekivali da ćemo doći skroz do finala’

Ukusan jelovnik od četiri slijeda bio je preduvjet za odlazak u finale showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Morana i Domagoj uspjeli su u pripremi kreativnog i vrlo zanimljivog menija, koji je od onog Ante i Antonija bio bolji za čak 16 bodova.

Kod Ante i Antonija manjak motiviranosti za odlazak u finale primijetio se već na samom početku polufinalnog kuhanja. Momci kao da su odustali od pripremanja ‘iznenađenja’ za žiri showa čim su vidjeli košare pune namirnica koje nisu znali pripremiti, a kamoli spojiti u jelovnik od četiri slijeda. Gof, gamberi, smjese za canellone, filetiranje škarpine… Skoro svaka „glavna“ namirnica bila im je nepoznanica.

Čak je i žiri prepoznao da su bećari u kreativnoj krizi! Tomislav Špiček pomogao im je s čišćenjem namirnica i spajanjem sastojaka iz košare u konkretna jela, dok im je Mateja Domitrović Sabo pokazivala kako najbolje iskoristiti pećnicu kada si u stisci s vremenom.


„Bojim se da će Anto i Antonio imati problema s ovim namirnicama jer se pokazalo da im riba baš i ne leži. Uostalom, ne poznaju namirnice, ne znaju s čime imaju posla. Dečki moraju izvući maksimum iz sebe ako misle ući u finale.“, kazala je Mateja na samom početku epizode, kao da je znala da će se Anto i Antonio morati oprostiti od daljnjeg natjecanja.


Pokazalo se da su se Morana i Domagoj bolje organizirali kod kuhanja i složili bolja jela. Ocjene su im rasle iz slijeda u slijed, a na kraju su došli i do 16 bodova prednosti.

‘Ovaj dvoboj je stvarno bio fer’

„Žao nam je što smo izgubili. Svatko bi volio proći polufinale kad je već tako blizu… Ali nije nam žao što smo izgubili od Morane i Domagoja. Ovaj dvoboj je stvarno bio fer… Da možemo vratiti vrijeme, vjerojatno bismo opet zeznuli sve jer ne bismo znali kako spojiti namirnice.“, kazao je Anto na odlasku, čestitavši suparnicima na zasluženom odlasku u finale.

„Drago nam je da smo došli do finala. Nismo očekivali da ćemo doći toliko daleko… To nam je zapravo bio daleki cilj, ali nismo računali da će tako brzo doći…“, s osmijehom na licu rekla je Morana, koja će zajedno s Domagojem još samo jednom kuhati na poznatom 321-kuhaj trgu – u finalu!


Tko zaslužuje titulu najboljeg kuharsko-amaterskog para Hrvatske pete sezone kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ – Morana i Domagoj ili Andrej i Marijan? Odgovor ćemo doznati u finalnoj epizodi, u subotu, 9. prosinca u 20 sati na RTL-u!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr