TV

3, 2, 1 KUHAJ!

NAPETOST SE U SHOWU MOGLA REZATI NOŽEM: Pala je prosidba pred kamerama, a Danijela je bijesna na Pažanina

Pažanin je objasnio kako je najbolje pripremiti filete brancina s pestom od rukole i pistacije uz pire

U današnjoj emisiji “Tri, dva, jedan – kuhaj!” kandidati kuhaju “prsa po prsa”, odnosno, paralelne jedinice imaju isti zadatak, kandidati moraju napraviti prilog i glavno jelo te servirati na dva tanjura.

Marija i Dario dobili su zadatak pripreme ribe, a koliko je bio nezadovoljan time, Dario je izrekao rečenicom da mu se povraćalo od muke. Njihov zadatak bio je pripremiti filete orade s kremom od češnjaka i batata te brokulu s prženim bademima. U tom izazovu protivnici su im bili Mirela i Ljuba, koje nisu imale nikakvih prigovora na pripremu ribe.

NEOBIČNI SPOJ UGODNO IZNENADIO ŠPIČEKA: ‘Za čudo Božje, meni odgovara vaša riba s jagodama!’

Jazz i Joška obuzelo je veselje zbog pripreme brancina i nisu imali nikakvih pitanja za mentoricu Željku. Za razliku od njih, Mahir i Fatima imali su pitanja oko priprema jela pa im je mentor Pažanin objasnio kako najbolje pripremiti filete brancina s pestom od rukole i pistacije uz pire od cvjetače i korijander.

Fatima i Mahir nisu previše komunicirali

Iako su zadatak radili zajedno, kod Fatime i Mahira napetost se mogla rezati nožem. Uglavnom nisu previše razgovarali, a Mahir je kasnije komentirao da Fatima ima opušten stav, dok on želi sebi dokazati da zna nešto dobro skuhati.

RTL

Ivana i Aki te Danijela i Josip dobili su zadatak pripremiti punjene rolice od kelja s puretinom i kremastim krumpirom s lisičarkama. Ivana Banfić i Velimir dobili su isti zadatak kao Miroslava i Nešo, a to su bili janjeći kotleti u “krusti” od pistacije i peršina te rižoto od parmezana i ružmarina.

Kad je Željka došla provjeriti kako Miroslava i Nešo napreduju s jelom, Nešo je iskoristio priliku i kameru te preko malih ekrana zaprosio svoju dugogodišnju partnericu Elenu.

“Molim te, Elena, ljubavi najveća na svijetu, udaj se za mene”, poručio je Nešo u kameru, a Miroslava mu je rekla da ostavi nešto i za finale. “Neće on do finala dogurati”, dodala je kroz smijeh Željka.

Špiček je bio vrlo nezadovoljan

Prve su pred žiri došle Ljuba i Mirela, a Špiček im je uputio zamjerku da bademi nisu dovoljno tostirani. Pažanin je, pak, ukazao na nedovoljno pečenu ribu sa strane gdje je koža, dok je izvedbu Marije i Darija pohvalio. Željka je bila na tragu Ivanova razmišljanja.

“Razlika je u nijansama i po meni su to dva jako dobro odrađena jela”, zaključila je Željka. Žiri je Ljubi i Mireli dao 22 boda, dok su Marija i Dario dobili 19 bodova.

RTL

Poprilično samouvjereno pred žiri su svoje jelo donijeli Fatima i Mahir, ali im je entuzijazam vrlo brzo pao kad je Željka pitala zašto nemaju više umaka na tanjuru. Jazz i Joško imali su problem s previše češnjaka, čega su i sami bili svjesni prije nego što su jelo dali žiriju.

“Predominantni su začini, riba je pala u treći plan”, poručio je Pažanin zaljubljenom paru. Mahir i Fatima dobili su 16 bodova, od čega im je Špiček dao samo četiri, što nisu dobro prihvatili.

Edi i Šajeta kuhali su sami

“Mislim da se Špičeku sviđam i da mi zato daje loše ocjene. To je njegov vid udvaranja”, naposljetku je zaključila Fatima. Jazz i Joško dobili 13 bodova, a iako je riječ o jako niskim ocjenama, zaključili su da je to realno.

Edi i Šajeta, kao par na popravnom, najlošiji u prošlom tjednu, kuhali su sami, a pripremali su piletinu u pivskom tijestu te salatu s krumpirom i tikvicama. Njihovo jelo žiriju nije bilo pretjerano dobro pa su dobili 12 bodova.

RTL

Danijela i Josip su, po Špičekovom sudu, donijeli jelo u kojem kelj nije dio dovoljno blanširan, a i jako se osjetilo vino. Za tanjur Ivane i Akija nije imao nikakvih primjedbi. “Pošlo je po krivu to što smo se držali točno recepta”, zaključila je Danijela, uvjerena da je recept loše napisan.

Pažanin nerealno ocjenjuje kandidate?

Ivana i Aki dobili su 26 bodova, što ih je jako razveselilo, dok su sa 16 bodova Danijela i Josip bili razočarani.

I Bee i Velimir te Miroslava i Nešo bili su zadnji kandidati koji su donijeli jelo pred žiri. Rižoto Ivane i Velimira žiri je ocijenio kao fantastičan, dok su janjeći kotleti bili bolji kod Miroslave i Neše iako su bili preslani, no Nešo je imao opravdanje: rižoto je ostavio manje slan kako bi bio savršen u kombinaciji s janjetinom.

NAJBOLJE JELO VEČERI PRIPREMILI SU DARIO I MARIJA, ŽIRI JE ODUŠEVLJEN: ‘Njoki su savršeni, a umak odličan. Super ste ovo odradili!’

Miroslava i Nešo dobili su 20 bodova, a Ivana i Velimir 24 boda. Danijela je na kraju komentirala nezadovoljstvo bodovanjem žirija, konkretno Pažaninom, jer smatra da Željkine kandidate kažnjava, a svojima daje nerealno visoke bodove.

Završetkom drugog dana ovog tjedna, Mario i Dario vodeći su u timu Željka, dok su Ivana i Aki najbolji u timu Pažanin.

Povratak na Net.hr