TV

3, 2, 1 KUHAJ!

NAKON STRESNOG ZADATKA, PRVI PAR NAPUSTIO JE NATJECANJE: ‘Dok god bude postojala emisija, ja ću se prijavljivati’

Kandidati su morali napraviti hladno i toplo predjelo te glavno jelo, a jedna od glavnih namirnica bio je brancin

U današnjoj emisiji showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!” tri para bore se za prolazak dalje: Jazz i Joško iz tima Željka te Mirela i Ljuba, Mahir i Fatima iz tima Pažanin.

U troboju su kandidati prepušteni sami sebi, na pomoć mentora mogu računati tek na početku, a ovaj put nemaju ni pomoć ostatka tima. U tri košare nalaze se namirnice koje moraju potrošiti na tri slijeda, a za to imaju 75 minuta.

SUZE, STRES, PANIKA I PJESMA U SHOWU: Novi kulinarski zadaci nekim kandidatima su zadali probleme

RTL

“Meni je baš teško, tisuće ideja padaju na pamet kad vidiš te namirnice”, komentirala je Mirela nakon što je pogledala sadržaj košarica. Kandidati su morali napraviti hladno i toplo predjelo te glavno jelo, a kao jedna od glavnih namirnica bio je brancin.

I dok su Mirela i Ljuba te Jazz i Joško pokazivali složnost, kod Fatime i Mahira vladala je napetost kao i prethodnih dana, komunikacije među njima gotovo nije ni bilo.

Kuhali su pod stresom

“Nisam oduševljen njihovom komunikacijom i to je ono što me zabrinjava. Kako će se to odraziti na hranu? Svatko vuče na svoju stranu”, komentirao je njihov mentor Pažanin. Kuhanje je prošlo u popriličnom stresu, najviše zbog manjka vremena, a najviše panike primijetilo se kod Joška.

RTL

Prvo jelo bilo je hladno predjelo, a Jazz i Joško ponudili su carpaccio od kokota. Mirela i Ljuba odlučile su se za tartar od ribe koji su prvi put radile, a na istu su varijantu išli i Fatima i Mahir.

“Rijetko gdje ćete vidjeti da se meso od naranče stavlja u tartar, kiselina strši, ali nisam nezadovoljan”, prokomentirao je Pažanin jelo Mahira i Fatime. Jelo Jazz i Joška bilo je svim članovima žirija zadovoljavajuće, dok tartar Mirele i Ljube nije bio toliko dobar.

Kako bi ocjenjivanje bilo pravedno, samo je predsjednik žirija Špiček davao ocjene. Jazz i Joško dobili su ocjenu osam, Ljuba i Mirela šest, kao i Fatima i Mahir, s tim da je Fatima i prije nego što je vidjela ocjene zaključila da upravo oni napuštaju show. Drugo jelo bilo je toplo predjelo, a sva tri para ponudila su rižota.

Fatima nije razočarana

“Vaš rižoto je dobar, volim da je parmezan u jelu, ne samo da je nariban gore. Umak od sira je katastrofa. Kad sam probao vlasac i luk s jagodama…”, komentirao je Špiček jelo Mahira i Fatime, a zamjerio im je i manjak jagoda.

RTL

Mireli i Ljubi nije uputio previše zamjerki za okus, ali jest za način rezanja vlasca. Željka je komentirala da rižotu Jazz i Joška nedostaje kremoznosti. Pažanin je pak imao više pohvale za Fatimino i Mahirovo jelo nego za Mirelino i Ljubino, dok je Jazz i Jošku zamjerio korištenje šafrana.

NAPETOST SE U SHOWU MOGLA REZATI NOŽEM: Pala je prosidba pred kamerama, a Danijela je bijesna na Pažanina

Za drugo jelo Fatima i Mahir dobili su ocjenu pet, Ljuba i Mirela sedam, a Jazz i Joško šest. Glavno jelo bio je pečeni brancin s palentom i gljivama. Željka je zaključila da je najbolja riba Jazz i Joška, dok su palentu i gljive najbolje napravili Mirela i Ljuba.

Špiček je pak najbolje komentare dao jelu Jazz i Joška. Za glavno su jelo Ljuba i Mirela dobile ocjenu sedam, Jazz i Joško osam, a Fatima i Mahir šest. U konačnom zbroju upravo su njih dvoje imali najmanje bodova pa su tako prvi par osme sezone koji je napustio show! “Nisam razočarana jer mi je ovo bilo predivno iskustvo i dok god bude postojala emisija, ja ću se prijavljivati”, komentirala je Fatima na kraju svog natjecanja.

Povratak na Net.hr