TV

Melodrama Za sreću je potrebno troje na Klasik TV-u!

Melodrama Rajka Grlića Za sreću je potrebno troje s Mikijem Manojlovićem i Mirom Furlan u glavnim ulogama, među vrhuncima je trenutne televizijske filmske ponude.

Po povratku iz zatvora u kojemu je proveo tri godine zbog pokušaja pljačke provincijskog dućana dječjim pištoljem, mladić Drago (Miki Manojlović) upoznaje tvorničku radnicu Zdenku (Mira Furlan) i kod nje pronalazi isprva smještaj, a uskoro i ljubav.

Međutim, povratak u stari život donosi i susret s bivšom suprugom Ninom (Dubravka Ostojić) koja kod njega budi staru strast, o ovaj neobični ljubavni čvor još zamršenijim čini odnos Zdenke i portira Joze (Bogdan Diklić) koji je u nju zaljubljen.

U filmu Rajka Grlića iz 1985. godine na neobičan se način isprepliću dva ljubavna trokuta, i to između ljudi različitih društvenih staleža pa se iz filma može iščitati kritika društvene nejednakosti i socijalističkog morala koji se na deklarativnoj razini zauzima za jednakost, a proizvodi socijalne slučajeve poput glavnog lika filma.

Za sreću je potrebno troje svojedobno je bio popraćen vrlo dobrim kritikama, a nagrađen je i brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim filmskim festivalima.

U zaista vrhunskoj glumačkoj ekipi osim već spomenutih su i Ksenija Pajić, Vanja Drach, Mladen Budiščak te Miodrag Krivokapić. Film možete pogledati u programu Klasik TV-a u četvrtak, 26. prosinca, u 20:05.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr