Marija otkriva sve Rankove zločine na televiziji!

U seriji RTL Televizije, Ruža vjetrova, zavrzlame popularnih likova napokon su se počele riješavati. Nakon što su se Marija i Ranko zaputili u Olujno ne bi li Mrčela Mariji pokazao njihov novi dom, iz kojeg je istjerao Krstu i Šimuna, u novoj epizodi Marija i Šimun se napokon susreću.

Marija mu pokušava objasniti da je sve radila da ga zaštiti, ali Šimun joj više ništa ne vjeruje. Ni njoj, a pogotovo ne Krsti koji mu je najveće razočaranje. Odlazi kod Odaka dok se stvari ne slegnu.

Za to vrijeme Stipe otkriva Krsti da zna da je on ubio Dunju dok Suzana za isto ubojstvo optužuje Ranka, ali Ranko se na to ne obazire.

Krsto se odluči ispovjediti Don Vinku, no on mu govori da ne smije nikome reći za ubojstvo Dunje i da napusti Olujno. Ipak, Krsto ipak sve priznaje Suzani koja je u šoku!

I dok Ranko suočava Petra s činjenicom kako im je Stipe ubio oca, Nives smjesti senilnu babu Dragicu u bolnicu kako ne bi još nešto izbrbljala Petru o tajni koju je brižno čuvala godinama.

No, Ranko potplaćuje ravnatelja bolnice, pa Petar i on ipak odlaze Dragici. Ranko želi da Petar čuje istinu o tome da su braća i da je Stipe Odak ubio njihovog oca… hoće li se Dragica sjetiti svega ili će tajna ostati vječno zapečaćena među zidovima bolničke sobe?

Za to vrijeme, Marija, kojoj je preko glave Rankovih zlih igrica, odluči dati intervju ne bi li razotkrila sve njegove zločine! Kad sazna što je učinila, Ranko toliko pobijesni zbog njezinog optužujućeg javnog istupa da na brzinu smišlja kako se izvući te je drogira.

Jakov se vraća sa Sarom u Olujno, no ondje zatiču potpuni raspad sistema – Dunja je mrtva, a Šimun je Stipin sin. Suzana im skriva Krstino priznanje za ubojstvo, i dalje sumnjajući da je on ubojica…

A i kod Odaka se sprema rat protiv Mrčele. Stipe prisiljava Jakova i Šimuna na pomirdbu, a Petar igra dvostruku igru uvjeravajući Stipu i Nives da želi biti punopravni Odak i legalni otac Anti… Ranko pak, slijedi njihov plan dolazeći na vrata Odacima s ponudom koja će zauvijek okončati njihovu suradnju.

Petar pod Rankovom paskom nastavlja svoju igru s Odacima. Nakon svih drama, hoće li Odaci saznati što im se sprema i kakav je potez morala učiniti Marija ne bi li ih spasila? Ne propustite pogledati nove nastake Ruže vjetrova, na RTL Televiziji, od 19.10 sati.

Povratak na Net.hr