TV

'TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!'

KAO NA CARINI: Špiček traži skrivene namirnice u stolovima!

Natjecatelji showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ večeras će proći strogu kontrolu svojih radnih jedinica.

Špiček će kao granični inspektor obilaziti stol po stol, otvarati ormariće i ladice kako bi se uvjerio da kandidati koriste baš sve namirnice za jela – jer na setu showa nema mjesta razbacivanju hranom. I dok će većina u timu Grad tvrditi da su sve iskoristili, Špiček će u timu Selo naći dosta toga skrivenog!

Novi zadatak natjecatelja RTL-ovog gastro showa jest pripremiti dva bezmesna jela u 75 minuta, i to s namirnicama koje iz dućana donesu Natali i Hrvoje te Moira i Zdravko. Odabrana četvorka nije bila skromna jer su prilikom kupnje u ruke uzimali sve na što su naišli. Na stolu natjecatelja se tako našao totalni kaos u obliku hrpe svakojakog povrća kojeg natjecatelji kod kuće najčešće serviraju kao prilog mesu.

SUZA SUZU STIŽE: Moira plakala zbog neuspjelog recepta i loših ocjena

S obzirom da kandidati moraju poštovati zadatak i iskoristiti apsolutno sve namirnice iz kupnje, u timu Selo nastat će panika jer su im Natali i Hrvoje donijeli čak i previše namirnica. Natjecatelji će višak lukavo pohraniti u ormariće svojih radnih jedinica, misleći tako zavarati žiri. No, Špiček i Željka će ih preduhitriti.

„Otvorite, molim vas, vaše ormariće da vidim što sve imate skrivenog unutra! Znate da sve namirnice iz dućana morate iskoristiti, ali ste ih dobili i previše. Znam da kandidati ne mogu potrošiti kilu palente, ali uzme se koliko ti treba, ostatak zamotaj, stavi po strani jer će se kad-tad potrošiti. Nisi to bacio, nisi rasipao… Tako se treba odnositi prema namirnicama“, objasnio je Špiček zbog čega je ljutito krenuo u inspekciju po setu showa i tako natjecateljima unio strah u kosti.

I Željki se takav stil ‘šopinga’ ne dopada: „Nije bilo načina da se sve te suvisle namirnice iskoriste. Da, dio namirnica se lako mogao iskoristiti, no natjecatelji ih nisu koristili zbog manjka iskustva, primjerice s batatom, daikonom, crnom rotkvom… A dio toga je jednostavno ugrabljen u dućanu totalno neplanski, u strahu da neće biti dovoljno za sve natjecatelje.“

Mogu li natjecatelji napraviti ukusno jelo bez mesa? I kako će se kazniti natjecatelje zbog skrivanja hrane? Odgovore ćete doznati u novom nastavku kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ večeras u 21.00 na RTL-u.

Povratak na Net.hr