TV

'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ'

NOVI JOKER NA ‘MILIJUNAŠU’ POKAZAO SE KAO PUN POGODAK: Znate li vi odgovore na ova pitanja koja oni rasturaju?

Mladen lov na milijun nastavlja sljedećeg četvrtka, na pitanju za 1000 kuna

Prema uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH, umjesto šestero u kvizu “Tko želi biti milijunaš”, natječu se četvero natjecatelja. Također, u studiju nema publike, čiji je joker zamijenjen s “Tri znalca” iza kojeg stoje mladi kvizaši: Bruno Robert Kirinić iz Zagreba, Josip Buklijaš iz Vrgorca te Ivan Jurić iz Županje, piše HRT.

Varaždinac Marko Porobija u sinoćnjoj je emisiji nastavio put do milijuna s osvojenih 1000 kuna iz prošle emisije te sa sva tri jokera. Prve nedoumice stigle su na devetom pitanju, za 16.000 kuna: “Radnja opere ‘Ero s onoga svijeta’ zbiva se na ovom svijetu, u maloj varoši, negdje u ravnici” A) ispod Dinare B) ispod Biokova C) ispod Velebita ili D) ispod Mosora.

Pokušao je logikom doći do rješenja, ali ipak se odlučio za pomoć jokera “Pola-pola” i na koncu ponudio odgovor “ispod Dinare” što je ujedno bio i točan odgovor. Već na sljedećem pitanju zatražio je pomoć “znalaca”. Nije znao koje je najpoznatije djelo talijanskog kipara Artura di Modice.

Screenshot HRT

Odlučio se za ‘znalčev’ odgovor i osvojio 32.000 kuna

Javio se Ivan i sugerirao mu odgovor “brončani bik”. Marko je ipak, pozvao i jokera zovi, ali on je iskreno priznao da ne zna odgovor. Odlučio se je “znalčev” odgovor i osvojio 32.000 kuna. Na tom je iznosu i ostao, pogriješivši na pitanju o talačkoj krizi iz 1975. “Kada je zloglasni Carlos Šakal držao taoce u sjedištu OPEC-a”.

Najbrži prst, prvi sinoć, imala je Zagrepčanka Jelena Rajher. Na pitanju “Kojeg znaka nema u Ohmovu trokutu?” A) I B) R C) U D) W, tražila je pomoć “znalca” i pogodila točan odgovor “W”. Na sljedećem pitanju, za 8000 kuna “Čiji je brod zapeo i jedva se izvukao iz Velikoga koraljnog grebena”, odlučila se za jokera “Zovi”, a potom ispucala i posljednjeg, “Pola-pola”, te ponudila joker odgovor “Cookeov” i pogodila.

Screenshot HRT

Krenula je dalje bez jokera, ali i odmah pokleknula na pitanju o dvije zgrade koje dijele 17. mjesto na listi najviših svjetskih nebodera. Odustala je, ali razmišljala je o točnom odgovoru – “Blizanci Petronas Towers u Kuala Lumpuru u Maleziji”. Otišla je kući s 8000 kuna.

Sljedeći natjecatelj bio je Mladen Rakić iz Buja, koji živi u Zagrebu. Iako je otac troje djece, na pitanju “Tko se na kraju svake epizode nakon rukovanja pozdravlja i laktovima”, zatražio je pomoć “znalaca”. Svi su znali odgovor, a odabrao je Brunu. Točan odgovor bio je “Pat i Mat” (“A je to”). Mladen lov na milijun nastavlja sljedećeg četvrtka, na pitanju za 1000 kuna.

Povratak na Net.hr