TV

NOVI ČLAN ŽIRIJA

JANKOVIĆ IZ ‘TRI, DVA, JEDAN – KUHAJ!’ IZAZVAO ŠPRAJCA: ‘Nadam se da ću te za šest mjeseci vidjeti puno mršavijeg’

Zoran Šprajc je u četvrtak navečer u RTL Direktu ugostio poznatog chefa Matu Jankovića koji ga je savjetovao kako s lakoćom smršavjeti 15-ak kilograma u šest mjeseci, otkrio kakvi su novi kandidati u showu Tri, dva, jedan – kuhaj! i još mnogo drugih zanimljivosti.

Svima već dobro poznati Mate Janković pridružio se Zoranu Šprajcu u njegovu „dnevnom boravku“, gdje im je prva tema bila, dosta neobična za dva muškarca – dijeta! Šprajc je odmah primijetio kako je Janković izgubio nekoliko kilograma od njihovog zadnjeg susreta.

„Pazim što jedem, trudim se jesti doručak, ručak i večeru. Izbacio sam tjesteninu i krumpir iz prehrane te izbjegavam slatko i jedem puno voća i povrća. Nije neka drastična dijeta i uvijek sam sit“, priznao je Mate te nadodao kako si uvijek priušti i jedan ‘cheat day’ u tjednu. Izgleda da njegova dijeta zaista funkcionira jer je u šest mjeseci izgubio otprilike 15-17 kilograma.

Šprajc je bio dosta zadovoljan njegovim uspjehom te je priznao kako i on sam mora isprobati „Janković dijetu“, a Mate je kasnije u šali nadodao kako se nada da će za šest mjeseci vidjeti puno mršavijeg Šprajca.

Nakon te važne teme, na red je došao show Tri, dva, jedan – kuhaj! te njegovi kandidati.

Imaju potencijala

“Izuzetno je dobra atmosfera na setu, kandidati su jako dobri, kuha se vrlo dobro, nekad malo lošije, ali uglavnom se držimo zlatne sredine“, otkrio je poznati chef koji smatra kako kandidati pete sezone showa imaju mnogo potencijala i veliku želju za učenjem. No, ipak ima neke savjete za njih.

„Prekapacitiraju se u želji da pokažu više. Neka se bave onime što sada znaju te se  polako i postepeno usavršavaju. Nažalost, svi se nekako zakompliciraju i zakopaju pa si stvore dozu stresa koja je zapravo nepotrebna jer smo mi, žiri, puno jednostavniji nego što se činimo. Bitno je kuhati unutar svojih ograničenja i polako ići dalje“, kaže Mato.

Novi član žirija priznao je kako na setu, kao i u pravoj kuhinji, uvijek ima svađa jer je teško kuhati s nekim voljenim, a da pritom ne dođe do male svađe te to ne vidi kao veliki problem, već kao nešto normalno.

Osim što je Šprajcu otkrio svoju traumu iz djetinjstva – priču o krpicama sa zeljem, otkrio mu je i zašto je tako veliki pobornik tzv. GO LOCAL koncepta.

„Mislim da je to pravac u kojem bi se hrvatska gastronomija trebala kretati. Mislim da brendiranje hrvatske gastronomije ovisi o korištenju i prezentiranju lokalnih namirnica ljudima koji nas posjećuju“, kazao je te nastavio kako je Anthony Bourdain bio oduševljen kada ga je proveo po hrvatskim restoranima u kojima se njeguje upravo ‘go local’ koncept.

Cijelo gostovanje, kao i prilog sa seta showa Tri, dva, jedan – kuhaj!, možete pogledati na videu niže, a u ponedjeljak u 19:50 sati ne propustite pogledati prvu epizodu popularnog kulinarskog showa s Matom u žiriju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr