TV

ZAŠTITNO LICE

IVANA PARADŽIKOVIĆ VIŠE NE VODI PROVJERENO: ‘Ekipi je obznanjeno da više nije dio emisije’

‘Ne mogu baš reći da je u pitanju mobing, ali da je to osoba s kojom želim raditi – nije’, rekla je osoba koja je htjela ostati anonimna

Urednica i voditeljica emisije Provjereno, Ivana Paradžiković, već tri tjedna nije vodila emisiju čije je zaštitno lice. Mijenja je dosadašnja reporterka Ema Branica, a urednik je postao reporter Mato Barišić.

Slobodna Dalmacija piše kako iz više izvora doznaju kako Paradžiković više nije dio emisije Provjereno. Navode kako je tijekom jučerašnjeg dana direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum sazvala cijelu ekipu emisije i na sastanku s njima podijelila tu promjenu.

Na telefonski poziv Slobodne Dalmacije Paradžiković se javila, no kazala je samo: “Molim vas, zovite Novu TV, imam temperaturu, ne, ne, ne mogu…”

Nova TV Slobodnoj je odgovorila kako “Nova TV nije raskinula ugovor s Ivanom Paradžiković”.

Na pitanje je li voditeljica i urednica skinuta s emisije te je li pod kakvom suspenzijom, Nova TV nije odgovorila.

Nekoliko novinara u posljednje dvije godine otišlo iz emisije

Slobodna piše kako je u posljednje dvije godine iz Provjerenog otišlo nekoliko novinara. Dvoje od njih pristalo je reći nešto o tome, no pod uvjetom da ostanu anonimni.

Jedna od osoba kazala je kako nije uspijevala pronaći zajednički jezik s Paradžiković.

“To je i bio razlog mog odlaska. Ne mogu baš reći da je u pitanju mobing, ali da je to osoba s kojom želim raditi – nije”, navodi.

Druga bivša djelatnica rekla je kako se u ovom slučaju ne može govoriti o mobingu. “Mobing je jako nezahvalan termin i ne bih rekla da ovdje možemo govoriti u tom smislu. Barem ne u mojem slučaju… Jasno da su u svakom kolektivu i odnosu novinar-urednik prisutne trzavice tijekom radnog procesa, od dogovaranja do finalizacije priče, jer to je suština novinarskog posla da u nekom trenutku netko neće biti zadovoljan. Ali osobno nisam ništa niti čula niti vidjela, a na sreću ni doživjela od Ivane da bismo mogli govoriti o mobingu. Mogla bih raditi s njom jer je vrhunski profesionalac i brojne prednosti ima netko tko od nje uči u radnom procesu u odnosu na mnoge druge urednike s kojima sam radila i tu imam veliki respekt”, rekla je bivša reporterka Provjerenog.

 

Povratak na Net.hr