TV

POZNATO TV LICE

JOŠKO LOKAS VRAĆA SE NA HRT: Vodit će novi kviz ‘Šifra’, glavna nagrada je pola milijuna kuna

Hrvatska radiotelevizija uskoro počinje s emitiranjem novog domaćeg kviza. Riječ je o zabavnome kvizu koji spaja strategiju i rizik, a natjecatelji će uz svoje znanje morati ispitati i vlastitu sigurnost u točnost odabranog odgovora.

U četvrtak, 29. rujna, na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) započinje se emitirati novi domaći kviz Šifra.

“Nakon mnogobrojnih inozemnih licenciranih kvizova Hrvatska radiotelevizija će nakon dugo vremena proizvesti domaći kviz, a pripremat ćemo ga u suradnji s produkcijskom kućom Tvornica bitova. Nadam se će se Šifra svidjeti gledateljima i da će biti rado gledana”, ističe vršitelj dužnosti rukovoditelja Produkcijskoga odjela Zabava Hrvatske radiotelevizije Mario Sedmak.

Jedanput tjedno u trajanju do šezdeset minuta uz kviz Šifra gledatelji će provjeravati svoje znanje, a pred natjecateljima je zadatak da u nekoliko faza igre uz znanje ispitaju i svoju sigurnost u to je li upravo odabrani odgovor točan.

josko-lokas
Šifru će voditi Joško Lokas.Foto: KRASNODAR PERSUN/HRT

Riječ je o zabavnome kvizu, s privlačnim audiovizualnim rješenjima, koji na savršen način spaja strategiju i rizik. Nedvojbeno je da će i gledatelji s natjecateljima proživljavati napete trenutke.

U ulozi voditelja na ekrane se vraća Joško Lokas.

“Šifra je u cijelosti domaći projekt. Na njemu su vrijedno radili zaposlenici Hrvatske radiotelevizije, scenografi, rasvjetljivači, tehnička ekipa i urednik emisije Igor Grković. Usto su domaći dizajneri osmislili vizualni identitet, a domaći autori glazbe cjelokupni audiokoncept. Na kraju, i domaći autorski tim stoji iza te izvorne ideje”, otkriva Lokas.

“Na danas često postavljeno pitanje ‘Koja je vaša šifra?’, odgovarat će kandidati koji uspiju doći na natjecateljsko mjesto s kojega mogu otići s osvojenim najvećim iznosom od 500.000 kuna”, pojašnjava Joško i dodaje: “Da zaključimo, kviz Šifra gledateljima Hrvatske radiotelevizije pružit će uzbudljivu igru i izniman audiovizualni doživljaj”.

Povratak na Net.hr