TV

VEČERA ZA 5 NA SELU

GUŽVA ZA STOLOM I DLAKA U TANJURU ZASJENILI SU UKUSNA JELA: ‘Ja sam najgore prošao zato što nisam ručao zbog ove večere’

Domaćica je odlučila večeru poslužiti na terasi, gdje inače organizira obiteljska druženja

Ovotjedno kuhanje i druženje u “Večeri za 5 na selu” na Krku otvorila je buduća doktorica znanosti, 44-godišnja Jana, koja je ostale kandidate ugostiti u malom pitoresknom selu Gabonjin.

Janin se jelovnik sastojao od predjela Kasnoljetna juha, glavnog jela Zapečeni pomidori i deserta Sirova torta, a kad su vidjeli da neće biti mesa, neki su se kandidati malo uplašili da će ostati gladni. “Dosta skeptična večera”, komentirala je Mirjana, a Ivan dodao: “Izgleda mi kao dijetni meni tako da ću ja poslije ove večere – na još jednu večeru!”.

IRENA JE ŠARMIRALA VEGANE I VEGETARIJANCE: Izvukla ih je na plesni podij i pobijedila; ‘Atmosfera je bila užarena’

Nakon kratkog upoznavanja u kombiju, Jelena, Mirjana, Bojan i Ivan krenuli su prema večerašnjoj domaćici. Jana je za goste pripremila aperitive: bisku, glog i kurkumu. “Mislim da su svi imali tremu tako da Janina nije puno odskakala”, iskren je bio Bojan, a potom su svi nazdravili. “Rakija od kurkume bila je izvrsna”, rekla je Jelena.

RTL

Punjeni zapečeni pomidori za glavno jelo

Domaćica je odlučila večeru poslužiti na terasi, gdje inače organizira obiteljska druženja. “Bilo mi je neudobno”, rekla je Mirjana, a Jelena dodala: “Ja sam sjedila u nekoj rupi i bilo mi je jako neudobno i očekivala sam svečaniji stol”.

Jana je uskoro poslužila predjelo – juhu od povrća s heljdom. “Bilo mi je iznenađujuće dobro”, rekla je Mirjana kad je kušala juhu, no Ivanu je bilo malo bljutavo. “Nije bilo nikako začinjeno”, nadovezala se Jelena i objasnila kako su oni zato dodali čili.

Za glavno jelo posluženi su zapečeni pomidori punjeni basmati rižom, tikvicama, shiitake gljivama i lisičarkama. “Zvuči mi jako ukusno i primamljivo i htio sam to što prije probati”, rekao je Bojan, kojem se kasnije svidio i okus.

“Ja sam najgore prošao zato što nisam ručao zbog ove večere”, u šali je komentirao Ivan, koji nije bio oduševljen jelom, baš kao ni Jelena. “Za jednu gala, lijepu večeru, za mene je to bilo jeftino”, komentirala je, a nije bila sretna ni što je u salati našla dlaku!

RTL

Tibetanske zdjele i gong kao iznenađenje

Došao je red i na desert – sirovu tortu od mrkve, grožđica i lješnjaka. Torta je svima jako lijepo izgledala i jedva su čekali da je probaju. Jana im je ponudila i čajeve – jedan od konoplje i ruže dok je drugi bio kombinacija iz njezina vrta. “Nisam još nikad pila čaj od konoplje i bilo mi je zanimljivo”, rekla je Jelena, kojoj se jako svidjela i torta, baš kao i ostalim kandidatima. “Torta je izvanrednog okusa”, komentirala je Mirjana.

NIKITA SE OBRAČUNALA S HEJTERIMA: ‘Na mojim stranicama nećete krojiti vašu primitivnu pravdu’

Tibetanske zdjele i gong bile su Janino iznenađenje, a potom su svi probali nešto odsvirati. “Bilo mi je prekrasno iznenađenje”, rekla je Mirjana, a Ivan dodao: “Bilo je potpuno neočekivano i super”. Na ocjenjivanju je Bojan dao desetku zato što mu je sve bilo savršeno – i atmosfera i hrana, Mirjana je dala sedmicu jer joj nije bilo udobno za stolom, Jelena je dala peticu zato što je našla dlaku u glavnom jelu, a Ivan je dao sedmicu zbog malo mjesta i aranžmana.

Kakav će jelovnik sutra pripremiti Jelena, ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa “Večera za 5 na selu” od 20 sati na RTL-u.

RTL

Povratak na Net.hr