banner
Hot

'GOLI I PRESTRAŠENI'

EKSTREMNI REALITY KOJI NADMAŠUJE SVE DRUGE: Mogu li stranci opstati sami u divljini bez odjeće, hrane i pića?

Dvoje stranaca pokušava opstati u divljini bez odjeće, hrane i pića, a sa sobom mogu uzeti samo jedan osobni predmet

Dvoje stranaca, muškarac i žena, iskusni u preživljavanju u divljini, odlučili su iskušati svoje vještine. Nemaju vode, hrane, ni odjeće, a moraju preživjeti 21 dan u ekstremnim uvjetima.

Reality emisija „Goli i prestrašeni“ u produkciji Discoveryja pomiče civilizacijske granice. Dva potpuna neznanca odlučila su se na najekstremniji potez u životu – opstati u divljini bez hrane, pića i odjeće, i to čak tri tjedna, oslanjajući se samo na vlastite snage. Suočeni su s predatorima, parazitima, opeklinama od sunca, hladnoćom, glađu i jedni s drugima, a sa sobom ne mogu ponijeti ništa osim jednog osobnog predmeta. Primjerice, jedan natjecatelj može uzeti mačetu, a drugi šibice za potpalu vatre.

RTLFoto: RTL

O izvrsnosti emisije govori i to da je bila čak dva puta nominirana za nagradu Emmy u kategoriji izvanrednog reality programa.

Svaka epizoda ima dva natjecatelja, a oni se upoznaju tek na lokaciji snimanja te zajedno kreću u avanturu života. Znaju da tijelo može opstati tri dana bez vode. Znaju da organi otkazuju tri tjedna bez unosa hrane. Ovo je vrhunac izazova preživljavanja. Mogu li muškarac i žena preživjeti sami u divljini, goli i prestrašeni?

Ekstremni uvjeti

Prva epizoda vodi nas kroz žestoko putovanje preko teškog i opasnog terena Tanzanije. Glavni protagonisti su 46-godišnji E.J. Snyder, umirovljeni ratni veteran, koji povremeno drži obuke specijalcima. Njegova partnerica je pustolovka Kellie Nightlinger, naviknuta na preživljavanje u divljini. Kellie je bila lovočuvar 12 godina, a sad vodi kamp mladih za opstanak. Iako su oboje navikli na opasne terene i nepogodne uvjete, niti E.J., a ni Kellie nisu nikad bili u Africi. Upravo je to ono što ih zastrašuje. Temperatura se danju penje preko 38 stupnjeva, a E.J. i Kellie ne mogu tijelo i lice zaštiti od sunca. Noći su izrazito hladne, a temperatura se zna spustiti ispod ništice. Za vrijeme sušnih sezona sve što živi na ovim prostorima je u konstantnoj borbi za opstanak. Lavovi tumaraju ravnicama, dok hijene vrebaju i hrane se strvinama, a smrtonosne zmije hvataju neoprezan plijen. Biljke na sebi imaju oštra trnja kako bi se obranile od životinja koja se hrane biljkama. Bez ikakvog upozorenja oluje izazivaju poplave biblijskih razmjera. Hoće li uspjeti bosi propješačiti trnoviti teren, suočiti se s čoporom gladnih hijena, zapaliti vatru i pronaći vodu u sušnoj ravnici?

RTLFoto: RTL

U sljedećim epizodama putujemo na otok Cayo Agua u Panami, gdje iz oceana vreba 30 različitih vrsta morskih pasa, a iz močvara u unutrašnjosti grabežljivi kajmani. Također, imat ćemo priliku vidjeti kako se i u turističkom raju, Maldivima, stvari mogu oteti kontroli. Napušteni na jednom od otoka, s tropskom klimom i temperaturama od gotovo 50 stupnjeva, razornim olujama i monsunskim kišama, bit će pravi izazov preživjeti. Od prašuma Kostarike do močvara Louisianne, „Goli i prestrašeni“ pokazat će vam ono što dosad niste imali priliku vidjeti.

RTLFoto: RTL

Svakoga dana pratite novu epizodu ove fascinantne emisije, ekskluzivno na PLAY Premiumu!

Povratak na Net.hr