TV

VEČERA ZA 5 NA SELU

ANTUN POSLUŽIO ČAK TRI GLAVNA JELA, A ZA SILAN TRUD DOBIO JE KRITIKE: ‘Stvarno je pretjerao, ne znam otkud početi’

Večera je počela predjelom koje se sastojalo od tri vrste kobasica, domaćeg sira i vrhnja, umaka od hrena i jabuka

Premda je današnji natjecatelj iz Varaždina, nije kuhao ondje nego je ekipu “Večere za 5 na selu” ugostio na svom šumskom imanju uz Dravu. Za njih je pripremio zanimljiv jelovnik koji se sastojao od predjela Se domaće, glavnog jela Šveđani buju došli i deserta Mamica su pekli.

KARMEN OSVOJILA GOSTE VEDRIM DUHOM I TRADICIONALNIM JELIMA: ‘Nemam nikakve zamjerke, dajem joj desetku od srca!’

I dok su se dame divile putu do Antuna i razgovarale o današnjem domaćinu, on je postavljao stol. “Mislim da uživa u našemu društvu”, rekla je Sonja, a s njom su se složile i ostale natjecateljice. Antun ih je dočekao s aperitivom – rakijom od višnje, kruške, breskve te likerom od masline. “Nisam još pila liker od masline i htjela sam to probati jer volim nove stvari”, rekla je Nikolina.

Ubrzo su počeli s večerom – predjelom koje se sastojalo od tri vrste kobasica, domaćeg sira i vrhnja, umaka od hrena i jabuka. “Odlične su kobasice, ali ne bih to stavila za predjelo”, rekla je Sonja, a Karmen je tražila recept. “Predjelo mi je bilo odlično”, rekla je Nikolina.

RTL

Za idući slijed Antun je poslužio čak tri glavna jela; piletinu u gorgonzoli, lungić u pikantnom umaku sa špeclama te domaće kobasice s krumpirom, objašnjavajući svojim gošćama da im je želio pripremiti pravi švedski stol.

Palačinke kao desert

“Stvarno je pretjerao, ne znam otkud početi”, čudila se Nikolina s ostatkom ekipe, a domaćin im je govorio da uzmu od svega pomalo. “Koliko je bilo svega na stolu, još su mogli i Šveđani doći”, šalila se Sonja, a Karmen nema nikakvu zamjerku na glavno jelo zato što joj je baš sve bilo fino.

Na kraju je domaćin poslužio palačinke s narančinim sokom i dva domaća pekmeza – od borovnice te lješnjaka i čokolade. Karmen nije bila oduševljena izborom deserta, no Nikolini je bio super. “Palačinke mi mogu biti predjelo, glavno jelo i desert”, komentirala je. “Probala sam da mogu ocijeniti, ali nisam obožavateljica palačinki”, rekla je Gordana i naposljetku zaključila da su fine. Večer je uljepšao mladić na gitari i djevojka koja je pjevala.

RTL

Zanimljiva večera došla je svom kraju, a Sonja se odlučila za ocjenu sedam zato što joj je bilo previše svega pa je ispalo prekomplicirano. Gordana je dala ocjenu deset zbog dobrodošlice i dobre atmosfere, Karmen je dala devetku zato što ne voli palačinke, a Nikolina je dala desetku jer joj je sve bilo savršeno.

SONJA ODUŠEVILA GOSTE I JELIMA I OSOBNOŠĆU: Njena međimurska gozba nikoga nije ostavila ravnodušnim

Kako će sutra kuhati Nikolina i čime će iznenaditi svoje goste – ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa “Večera za 5 na selu” od 20 sati na RTL-u.

RTL

Povratak na Net.hr