Znaju li žene uopće kako izgledaju tamo dolje?

Studija objavljena u stručnom časopisu An International Journal of Obstetrics and Gynecology pokazala je da fotografije kirurški dotjeranih stidnih usana mijenjaju percepciju žena o tome kako bi normalna stidnica trebala izgledati.

Za potrebe ove studije skupina od 97 žena u dobi od 18 do 30 godina podijeljena je u tri dijela. Prva grupa gledala je fotografije kirurški dotjeranih stidnica, druga fotografije kirurški neizmijenjenih stidnica, a treća nije gledala nikakve fotografije.

Nakon toga je svima pokazano 20 fotografija stidnica, od kojih je polovina bila kirurški dotjerana, te su znanstvenici tražili od ispitanica da ocijene koliko genitalije na fotografijama nalikuju normalnim ženskim genitalijama, kao i koliko su bliske ‘društvenom idealu’.

Skupina koja je gledala kirurški dotjerane stidnice, upravo je takve ocijenila kao standardne ženske genitalije, no znanstvenike najviše zabrinjava što su pripadnice svih triju skupina kirurški izmijenjene stidnice smatrali bližima ‘društvenom idealu’.

Ovo objašnjava i zašto je labioplastika postala jedna od najpopularnijih plastičnih operacija među ženama, javlja Women’s Health.

Povratak na Net.hr