SVJETSKO ISTRAZIVANJE Znanstvenici tvrde da je 13,2 cm prosjecna duzina penisa

Iako je 15,3 centimetra bila uvrijezena norma prosjecne ‘muske alatke’, na radost brojnih muskaraca, nova analiza pokazuje kako je prosjek cak dva centimetra manji – 13,12 cm.

Istrazivanje koje je iznova analiziralo 17 studija u kojima je sudjelovalo vise od 15.500 muskaraca pokazala je kako je prosjecna duzina opustenog penisa 9,16 cm. Opseg je u opustenom stanju 9,31 a nakon sto se uzbudi, 11,66 cm.

Istrazivaci tvrde kako su uocili i slabu povezanost visine muskarca i velicine penisa, a vjeruju njihova analiza pruza bolji uvid u sto je to ‘normalan’ penis. Isticu kako je njihov znanstveni rad od velike medicinske vrijednosti, prije svega kada se istrazuje povezanost zatajenja kondoma i velicine penisa. Isticu kako se njihovi manje obdareni pacijenti do te mjere uzrujavaju oko velicine penisa da im dijagnosticiraju tjelesni dismorfni poremecaj.

Do sada, nije bilo sistematske analize i grafickog prikaza velicine penisa ovisno od dobi i rasi, a doktor David Veale s londonskog Kings Collega naumio je upravo to – temeljito matematicki obraditi podatke sakupljenje prijasnjim istrazivanjima kako bi dobio jasan prikaz i raspored velicine penisa.

‘Vjerujemo kako ce slikoviti prikaz velicina penisa pomoci lijecnicima utjesiti pacijente i razuvjeriti ih od njihovih umisljenih mana. Takoder, koristimo ovaj graf kako bismo proucili razliku izmedu stvarne pozicije i one na kojoj muskarac misli da bi trebao biti’, zakljucuje dr. Veale.

Povratak na Net.hr