DIRLJIVA PRIČA

PRVA HRVATSKA TAMNOPUTA MISICA: ‘Cvijeće s izbora sam odnijela majci na grob, znam da bi bila ponosna’

Shanaelle je kći pokojne Ivane i američkog vojnila Alexandera. Jedan dio djetinjstva je živjela u Slavoniji, a kasnije je u Hrvatsku dolazila na ljetovanje.

Hrvatska je ove godine dobila svoju prvu tamnoputu misicu. Shanaelle Petty okrunjena je krunom Miss Universe Hrvatske, a na izbor se prijavila jer se i njezina majka prije 20 godina natjecala za istu titulu.

PRVA TAMNOPUTA HRVATSKA MISICA: Prekrasna Shanaelle se nakon pobjede vratila u Brod

“Kad sam pobijedila, počela sam plakati jer sam se sjetila mame i znam da bi bila ponosna na mene danas. Kad sam došla kući u Slavonski Brod, odnijela sam cvijeće koje sam dobila na izboru kod nje na groblje”, rekla je 19-godišnja Shanaelle za IN Magazin.

ShanaelleFoto: Goran Stanzl/PIXSELL

Misica je kći Hrvatice Ivane i američkog vojnika Alexandera. Njih su se dvoje upoznali u Americi gdje je njena majka išla u srednju školu. U Slavonski Brod je prvi put došla kada je imala četiri mjeseca. Ondje se i krstila te pohađala prvih nekoliko razreda osnovne škole.

Poslije je u Hrvatskoj provodila ljeta.

Shanaelle u BroduFoto: Ivica Galović/PIXSELL

“Stalno tu ljetujem, Pakoštane su mi isto dom. Od šestog mjeseca kad sam završila srednju došla bih tu kod bake i dide. Brod je moja kuća, moj dom”, kaže Shanaelle.

Iako je krasi impozantna ljepota, mlada Slavonka se ne vidi u manekenstvu, već se želi baviti znanošću. Primljena je na prestižni američki fakultet gdje će studirati matematiku i fiziku, a želja joj je postati direktorica NASA-e.

Povratak na Net.hr