Pronađen dildo iz kamenog doba star 30.000 godina

Znanstvenici vjeruju da su pronašli najstariju seksualnu igračku na svijetu nakon što su uspjeli spojiti desetke krhotina i na kraju dobili 30.000 star falus iz kamenog doba.

Glasnogovornik Sveučilišta iz Tübingena gdje se prahistorijska ‘alatka’ proučava, dodao je da se prvi poznati dildo u ljudskoj povijesti osim za seks koristio i za potpaljivanje vatre, piše web.orange.co.uk.

Znanstvenici smatraju da se kameni falus dugačak 20 centimetara očito koristio za udaranje u kremenje, a njegova veličina, oblik i polirana površina upućuju na to da nije imao samo praktičnu svrhu.

Ovaj nalazi koji je star najmanje 28.000 godina pronađen je u pećini u blizini Ulma (Njemačka) napravljen je od siltita i odbačen je nakon što se razbio.

Osim svoje upadljive forme kameni falus na jednom od ispoliranih krajeva ima urezane prstenove što još više podupire teoriju da se radi o prvoj seksualnoj igrački.

Ovakav nalaz je iznimno rijedak jer je u to vrijeme umjetnost bila inspirirana ženskim simbolima plodnosti i nema mnogo prikaza falusa.

Povratak na Net.hr