Otkrivena prava istina o 'muškom ponosu'

Najnovije istraživanje pokazalo je da muška nervoza vezana za veličinu spolnog organa nije u direktnoj vezi s njegovom pravom veličinom.

Zapravo, mnogi obdareni muškarci se srame svojih spolnih organa, dok dosta njih s malim penisom nema nikakvih problema s veličinom, rezultati su istraživanje objavljenom u znanstvenom časopisu Journal of Sexual Medicine.

Ovo otkriće nije iznenadilo istraživače jer je, kao i kod ostalih oblika nezadovoljstva tijelom, nervoza zbog veličine penisa rijetko povezana s realnošću. Muškarci znatno više brinu oko veličine svog penisa nego žene. Štoviše, ovo se nalazi na vrhu njihove liste briga kada je fizički izgled u pitanju.

Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da žene vole velike penise, ali do određene granice, a njihova su očekivanja bila povezana i s visinom muškarca. U jednom drugom istraživanju, žene koje su često imale vaginalne orgazme bile su više zainteresirane za veličinu muškog spolnog organa u usporedbi sa ženama kojima vaginalni orgazmi nisu bili prioritet.

Od ispitanih muškaraca, čak 30 posto bilo je nezadovoljno svojim genitalijama. Oko 35 posto ij je bilo zadovoljno veličinom penisa, a ostatak ispitanih muškaraca bio je na granici između ove dvije tvrdnje. Veće nezadovoljstvo i nervozu po pitanju svog spolnog organa pokazivali su stariji i homoseksualni muškarci.

Istraživači naglašavaju kako veličina penisa nije toliko važna koliko strahovi koji se nalaze u glavama muškaraca.

Povratak na Net.hr