Jeste li znali što sve treba izbjegavati prije seksa?

Sljedeći put prije vašeg ‘vrućeg’ spoja, klonite se ovih anti-afrodizijaka jer zbog njih možete ispuštati vjetrove, možete se osjećati ‘napuhnuto’, može vam se spavati i mogu uzrokovati manjak želje za seksom, to nikako nije seksi.

Možda će vam nekad teško biti isplanirati dnevni meni i ‘vrući’ spoj’, pogotovo ako je riječ o nenadanom seksu, ali u vašem je interesu da ove namirnice zaobilazite u širokom lugu ako taj dan planirate strastvene igrice u krevetu.

Grah

Grah sadrži šećer koji nije probavljiv, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Nutrition Journal. Stoga, nakon što je grah dospio u vaš želudac, osjećat ćete se napuhnuto, osim toga tu su je i neizbježno ‘ispuštanje vjetrova’. To bi vam trebalo biti dovoljno da se klonite grafa prije seksa.

Umjetna sladila

Dok imaju nula kalorija, umjetna sladila mogu sadržavati teško probavljive sastojke poput sorbitola koji uzrokuje veliku nadutost.

Brokula

Na listi namirnica koje uzrokuju nadutost je i povrće poput brokule, cvjetače i prokulica. Sve od navedenog sadrži šećer sličan onome u grahu, tvrde stručnjaci i nakon što pojedete, naprimjer brokulu, dolazi do bakterijske probave, a nusprodukt bakterijske probave je metan, nešto što definitivno ne treba ‘osloboditi’ prije seksa.

Crveno meso

Iako odrezak za večeru može zvučati idealno za dio romantičnog menija na neki poseban datum, nakon što pojedete slasni komad crvenog mesa vaš organizam počinje užurbano raditi kako bi probava bila uspješna. A to može završiti tako što ćete se osjećati pospano i nećete biti za akciju.

Crna likorija

Ova mnogima omiljena vrsta slatkiša utječe na hormonalne promjene te može smanjiti seksualni nagon kod žena i muškaraca navodi se u studiji objavljenoj u magazinu New England Journal of Medicine.

Sir

Sedamdeset i pet posto ljudi u svijetu imaju određeni stupanj netolerancije na laktozu. Stoga, budući da većina od nas ima problema s probavljanjem mliječnih proizvoda poput sira i mlijeka, jer sadrže enzim laktoza, možda bi te proizvode trebali izbjegavati prije seksa.

Alkohol

Jedno je popiti koji koktel da se opustite, ali to vam nikako neće ići u prilog ako se nakon toga planirate seksati. Od previše alkohola možete osjećati pospanost. A ako preferirate pivo onda imate drugi problem uzrokovan karbonizacijom – ‘ispuštanje vjetrova’.

Guma za žvakanje

Ok, guma za žvakanje ne spada baš u prehrambene proizvode, ali… Sudeći prema nekim istraživanjima, osim što će vam guma za žvakanje osigurati svjež zadah, može prouzrokovati ispuštanje plinova, a to nikako nije dobro za raspoloženje prilikom seksa.

Povratak na Net.hr