ŠTO BI ONI HTJELI?

GUZA PREDEBELA: Šveđanki idealnih proporcija stručnjaci poručili da je “prevelika”

U znak prosvjeda protiv modne industrije, mlada je manekenka na svojoj FB stranici postavila video, u kojemu stoji u donjem rublju i progovara o činjenici da su joj, već u tako mladoj dobi, vrata modnih agencija – zatvorena!

“Indeks tjelesne težine koji je poželjan je 19, ja imam 17,5,  pa mi je ipak rečeno kako sam debela. većina ljudi koji rade u industriji mode misle kako sam ja neprikladno građena. Smatram kako je to nepravedno i apsurdno!”, rekla je Agnes.


Osim što je odbijenice dobivala pod izlikom kako ima previše kilograma, modni stručnjaci ovoj su devetnaestogodišnjakinji, koja je punih 5 godina radila kao model, rekli kako ima preveliku stražnjicu pa ju je ponosno pokazala.

Mankenstvom se počela baviti sa 15 godina, a čini se kako su atributi žene, koju ova adolescentica polako dobiva, poput širih bokova, na modnim pistama neprihvatljivi.

“Posla za mene više nema. Misle kako mi je guza prevelika, a kukovi previše široki. Prema standardima u industriji mode, sve je to previše, a radila sam sa vodećim agencijama”, požalila se Agnes.

Agnes se pobunila i dobila je podršku javnosti na društvenim mrežama.

“Hej ekipa, ja sam im predebela!”, rekla je mlada Šveđanka i poručila kako se, unatoč kritikama na tjelesni izgled trebamo voljeti onakvima kakvi jesmo.

Povratak na Net.hr