ODLAZAK PANONSKOG MORNARA

NJEGOVE PJESME SADA ĆE PJEVATI NEKI NOVI KLINCI: Najljepši Đoletovi stihovi pamtit će se još dugo

Kako pišu srpski mediji, legendarnom kantautoru popodne se pogoršalo stanje uslijed ranijih kroničnih zdravstvenih problema

Đorđe Balašević preminuo je danas u 68. godini života, a iza sebe je ostavio mnoštvo romantičnih balada i šansona koje će se slušati još generacijama.

PREMINUO ĐORĐE BALAŠEVIĆ: Prije nekoliko dana primljen je u Infektivnu kliniku zbog upale pluća

Tijekom dugogodišnje karijere Panonski mornar stekao je status legende čija se glazba sluša na području cijele bivše Jugoslavije. Njegovi emotivni stihovi posljednjih godina su postali i popularni citati na društvenim mrežama.

Njegov prvi hit bila je pjesma ‘U razdeljak te ljubim’ iz 1977. koju je objavio s grupom Žetva, odnosno s prijateljima iz srednje škole.

Godinu kasnije napustio je Žetvu i s novom grupom Rani mraz prvi je put nastupio u Opatiji s pjesmom ‘Moja prva ljubav’.

Pjesma ‘Panonski mornar’ odnijela je pobjedu na Splitskom festivalu.

Samostalnu karijeru započeo je 1982. godine nakon odsluženja vojnog roka. Prvi album ‘Pub’ dobio je brojne pohvale, no sljedeća dva albuma vinula su ga u zvijezde i donijela mu status glazbene legende na području bivše Jugoslavije.

Pamtit ćemo ga po hitovima ‘Svirajte mi jesen stiže dunjo moja’, ‘Ringišpil’, ‘Devojka sa Čardaš nogama’, ‘Ne volim januar’, ‘Olivera’, ‘Namčor’ i još mnogim drugima.

Pjevao je i o ratu, a na albumu ‘Devedesete’ ismijao je tadašnjeg srpskog predsjednika Slobodana Miloševića.

Posljednji studijski album ‘Rani mraz’ objavio je 2004. godine, a kasnije je izdao nekoliko kompilacija svojih najvećih hitova.

Podsjetimo, legendarni kantautor prije tri dana primljen je u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Kako piše Blic, imao je koronavirus i bio je u lošem stanju, a popodne je došlo do pogoršanja zbog ranijih kroničnih zdravstvenih problema.

Povratak na Net.hr