dvostruki oskarovac

Manje poznate činjenice o glumačkoj legendi: Zbog uloge je uništio zube, a svoju najpoznatiju filmsku rečenicu je improvizirao

Poznat po intenzivnim ulogama i metodičkom pristupu glumi, Robert De Niro je jedan od najcjenjenijih glumca u Hollywoodu.

Njegova karijera traje već nekoliko desetljeća, a danas uživa u statusu žive legende. De Niro je glumio u brojnim kultnim filmovima te tako zacementirao svoju poziciju etabliranog i svestranog talenta. U nastavku saznajte zanimljive činjenice iz njegove impresivne karijere, ali i privatnoga života.

Okružen umjetnošću od malih nogu

De Niro je rođen u obitelji umjetnika. Roditelji su mu se bavili slikarstvom, kiparstvom i pjesništvom, a njihov brak je završio razvodom. De Niro je nastavio živjeti s majkom, ali je ostao i vrlo blizak s ocem.

Ista uloga, dva Oscara

Robert De Niro i Marlon Brando su jedini glumci koji su dobili Oscara za tumačenje istog lika. Riječ je naravno o klasičnoj trilogiji Kum te liku Vita Corleonea. Inače, De Niro je vlasnik dva Oscara. Drugoga je osvojio za genijalnog Razjarenog bika.

Omiljena kolegica

Iako je radio sa stotinama talentiranih ljudi, De Niro je priznao da najviše voli surađivati s  Meryl Streep. Dijelili su veliki ekran čak tri puta u filmovima: Lovac na jelene (The Deer Hunter, 1978.), Biti zaljubljen (Falling in Love, 1984.), Marvinova soba (Marvin’s Room, 1996.).

Uloga u omiljenom blagdanskom filmu

Prije nego što je Joe Pesci dobio ulogu Harryja Limea, provalnika iz filma Sam u kući, ta uloga je ponuđena Robertu De Niru. Srećom, odbio je ulogu koja je zatim pripala odličnom Pesciju koji je majstorski odradio posao.

Zbog uloge je uništio zube

Potvrda De Nirove ekstremne posvećenosti liku je uloga u filmu Rt straha. Za potrebe filma je platio zubaru da mu uništi zube. Kasnije je priznao da je to učinio kako bi što uvjerljivije prikazao lik dugogodišnjeg zatvorenika.

‘You talkin’ to me?’

Njegova kultna fraza „Meni govoriš?“ („You talkin’ to me?“ ) iz Taksista je nastala improvizacijom na setu. Dok je uvježbavao scenu pred ogledalom, rečeno mu je da improvizira. Popularna fraza je izrečena, a ostalo je povijest.

 

Ova glumačka legenda i dalje ne usporava tempo pa glumi, producira, režira i u osmom desetljeću života. Njegov novi film uskoro možete pogledati u kinima (17.9.), a riječ je o simpatičnoj obiteljskoj komediji Rat u kući. De Niru je pripala glavna uloga djeda, dok ostatak zvjezdane ekipe čine Uma Thurman te Christopher Walken. Film je odličan za sve uzraste, stoga ako se želite zabaviti i nasmijati, ne propustite ovaj filmski naslov. Pogledajte trailer i vidimo se u kinu!

Povratak na Net.hr