PRIZNANJA HDU-A

ZNATE LI ŠTO JE ZAJEDNIČKO JELENI ROZGI I EDU SHEERANU? Splićanka i Britanac nagrađeni za najprodavanije albume

U zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema Hrvatska diskografska udruga, u suradnji s RTL-om, okupila je vodeće ljude hrvatske glazbene industrije na dodjeli priznanja za najuspješnija glazbena postignuća u protekloj godini.

Druga po redu godišnja priznanja za najuspješnije glazbene uratke u protekloj godini na osnovu dobivenih podataka s nacionalnih top listi radijskog emitiranja HR top 40 te službenih top listi prodaje albuma dodijeljena su u utorak navečer od strane HDU-a, uz potporu RTL-a.

Nagradu za najuspješnijeg muškog izvođača u protekloj godini dobio je Tony Cetinski za pjesmu Laku noć, dok je priznanje za ženskog izvođača godine pripalo Miji Dimšić za pjesmu Bezimeni. Mia je prošle godine ponijela titulu novog izvođača godine, dok se ove godine istom titulom može pohvaliti mlada Zsa Zsa, koja je uz priznanje za novog izvođača, zajedno s Damirom Kedžom, osvojila i priznanje za pjesmu godine za duet Sve u meni se budi. Grupa godine je Buđenje koje je top liste osvojilo pjesmom Samo ti, samo ja.

Rozga i Sheeran ponijeli glavne nagrade


Najprodavaniji domaći album godine je Moderna žena Jelene Rozge, dok je isto priznaje u kategoriji inozemnih izdanja dobio mega uspješni album Eda Sheerana Divide.

Dodjelu su vodili Antonija Blaće i Dorijan Klarić, a na početku večeri okupljene je pozdravio Želimir Babogredac, predsjednik diskografske udruge.

„Sretan sam i ponosan što smo drugu godinu zaredom uspjeli u našoj namjeri, a to je da najbolje od najboljih nagradimo, ali ih ne udavimo višesatnom dosadnom ceremonijom. Svi pobjednici su nam došli što je znak da smo odradili dobar posao! “, kazao je Dorijan Klarić, voditelj dodjele nagrada.

Priznanja su rezultat mjerljivih parametara

„U skladu sa svjetskim trendovima i Hrvatska diskografska udruga krajem godine napravila je rezime proteklog razdoblja. Drugu godinu zaredom na ovaj način dodjeljujemo svoja priznanja, ali već dugi niz godina službenim top listama donosimo javnosti ono najbolje u glazbenoj industriji. Drago nam je da su naša priznanja rezultat mjerljivih parametara kao što su broj prodanih albuma te uspješnost pjesama u radijskom eteru“, istaknuo je Babogredac.

Ovom prigodom Hrvatska diskografska udruga i Hrvatska udruga poslodavaca dodijelile su i posebno priznanje za doprinos glazbenoj industriji u Republici Hrvatskoj i 70 godina djelovanja Croatia Recordsu te isto priznanje povodom 20 godina uspješnog djelovanja diskografskim kućama Menart i Tonika.

Povratak na Net.hr