DOBIO SVOJ 'STIH NA ASFALTU'

ZAGREB ISPUNIO BALAŠEVIĆU ŽELJU: Dobio svoj natpis ispred Name; ‘Da mi je još jedared proći Ilicom, pa da bećarac našvrljam ćirilicom…’

I Zagrepčani su odali počast Balaševiću, okupivši se u blizini glavnog trga

Vijest o smrti Đorđa Balašević potresla je cijelu regiju. Preminuo je danas u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gdje je prije tri dana primljen zbog upale pluća.

Đoletovi brojni obožavatelji su se, nakon tužne vijesti o smrti, spontano okupili kako bi mu iskazali počast. Novosađani su se okupili na Trgu Slobode, gdje uz pjesmu i svijeće odaju počast Balaševiću, a mnogi ga se prisjećaju i u Zagrebu.

19.02.2021., Zagreb – Zagrepčani se opraštaju od Đorđa Balaševića ispred NAMA-e u Ilici.Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

‘Da mi je još jedared proći Ilicom’

Zagrepčani su se okupili u blizini Trga Bana Josipa Jelačića, te su zapalili svijeće i tako okupljeni zapjevali njegove pjesme.

“Da mi je još jedared proći Ilicom, pa da bećarac našvrljam ćirilicom. Teško da bi drugi mogli rešiti taj hijeroglif. Al bi neko znao da sam tu. Cipelice jedne bele zastale bi i prevele”, riječi su Balaševićeve pjesme ‘Stih na asfaltu’. Zbog toga je dobio i natpis ispred Name.

 

Zagrepčani se opraštaju od Balaševića paljenjem svijeća kod NAMA-e na IliciFoto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrepčani se opraštaju od Balaševića.

Zagrepčani ispred Name.Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

‘Svijet danas ima malo manje boje’

Također, sarajevski ilustrator Midhat Kapetanović koji je ostao prepoznat nakon potresa po ilustraciji koja prikazuje čuvene maskote Vučka i Zagija koji jedan drugog podupiru na ruševinama srušenog grada, objavio je novu ilustraciju odajući tako počast Balaševiću govoreći kako “svijet danas ima malo manje boje”.

 

Povratak na Net.hr