VIDEO: Sejo o 30 godina karijere, Radovima na cesti i Novom primitivizmu za početnike

Novi, 10. studijski album grupe Zabranjeno pušenje bit će objavljen 10.10. u 10 sati ujutro. U iščekivanju tog jubilarnog albuma nazvanog Radovi na cesti, popričali smo s frontmenom grupe Sejom Sexonom.

Nakon spota za pjesmu Boško i Admira kojim je još proljetos najavljen izlazak ovog albuma, Zabranjeno pušenje je snimilo spot i za drugi singl s albuma, pjesmu Westerni i sapunice.

O radu na novom albumu, trideset godina karijere, planovima i zanimljivoj izložbi razgovarali smo s frontmenom benda Davorom Sučićem aka Sejo Sexon.

Sejo nam je otkrio da su, iako je Radovi na cesti bio radni naziv albuma, ostavili takav naslov jer ništa pametnije nisu uspjeli smisliti.

Na pitanje je li uzbuđen zbog novog, 10. studijskog albuma priznao je: ‘Jesam malo. Svi jubileji donose sa sobom jedno posebno ozračje. Onda su i očekivanja malo veća. To čovjeka baci u laganu nervozu. Mislim da smo se potrudili napraviti dobar proizvod, mada je ružno nešto što ima ambiciju da bude umjetnost, nazvati proizvodom.’

U razgovoru smo se, između ostalog, dotaknuli i provokativnog omota albuma Radovi na cesti: ‘Na omotu su onako malo slobodnije odjevene žene pa sami zaključite o kakvim se radovima radi’.

Osim koncerata, koji će uslijediti nakon izlaska novog albuma, obožavatelji Zabranjenog pušenja moći će uživati i u zanimljivoj izložbi Novi primitivizam za početnike.

‘Potrudili smo se napraviti jednu malu izložbu od stotinjak eksponata, fotografija, djelova garderobe, telefonskih brojeva… Ta je izložba do sad bila i mamac za ljude koji imaju nešto od toga jer smo mi u ratu dosta toga izgubili, a ljudi su nam puno pomogli. Donosili su stvari. Ovim putem pozivam, ako netko ima još nešto interesantno od fotografija ili ono što ne vidi na izložbi može nam donijeti’.

Poslušajte što je Sejo još otkrio ispred naše kamere:

//www.youtube.com/embed/Qf3pfbAHFI4

VIDEO: Franjo Tot

Povratak na Net.hr