Tom Araya: Čekamo da Jeff ozdravi

Ovogodišnji Rokaj fest u Zagreb dovodi legende metal trash scene, američki bend Slayer na čelu sa Tomom Arayom s kojim smo popričali uoči njihovog povratka u Zagreb.

Vraćate se u Hrvatsku, na Rokaj fest, što obožavatelji mogu očekivati od vašeg nastupa na festivalu?
Mogu očekivati odličnu glazbu. Još ne znam hoćemo li nastupati sat i 20 minuta ili sat vremena, to još nismo dogovorili. Teško je odabrati pjesme koje ćemo svirati jer ima puno pjesama koje bend voli svirati i puno pjesama koje publika voli čuti.

Ove godine Slayer slavi 30 godinu postojanja, planirate li neku proslavu?
Slayer nije baš dobar s godišnjicama, to nam nije toliko bitno. Planovi za ovu godinu su nam da odradimo turneju do kraja i da se Jeff oporavi i da se vrati svirati s nama.

Po čemu pamtite prijašnje koncerte u Hrvatskoj, jeste li imali vremena i malo prošetati gradom?
Kada smo na turneji ne stignemo obilaziti gradove gdje nastupamo, no sjećam se prvi put kada smo nastupali u Hrvatskoj da sam bio iznenađen koliko puno imamo fanova tu. Uvijek je bilo divno i imali smo odlične reakcije publike, a ni ovaj put ne očekujem drugačije.

Radite na novom albumu?
Da, radimo na novim idejama i novom materijalu, nadamo se da ćemo završiti do kraja godine. Ne mogu vam još govoriti o njemu, jer smo još na idejama.

Na Rokaju ćete nastupati s Garyjem Holtom kao zamjenom za gitaristu Jeffa Hannemana zbog njegovog zdravlja, kako je Jeff?
Čekamo da on ozdravi, kada mu bude bolje nastaviti će s nama nastupati, do tada ga mijenja Gary koji je zbilja sjajan, odličan glazbenik i odličan prijatelj.

Gdje nalazite inspiracije za pjesme?
U knjigama, filmovima, novinama, najbolje rečeno u medijima. Gledam dosta filmova o forenzičarima i televiziji.

Slayer će nastupiti na Zagrebačkom velesajmu drugi dan Rokaj festa, u petak 8. lipnja, baš kao i Mastodon, Gojira, Laibach, Everlast, Dječaci, Father, Igut, PipsChips&Videoclips, Deafness By Noise, Roots Manuva, General Woo, Tanker, Consecration, Ignor.

Povratak na Net.hr