PLAVUŠA MOĆNOG GLASA

TKO JE POBJEDNICA DORE? Prelijepu Splićanku Albinu ste obožavali u ‘Voiceu’, ali njezin glazbeni put započeo je puno prije toga

Kao 16-godišnjakinju proglasili su je tinejdžerskom zvijezdom, a u svibnju će se njezin moćan glas prolomiti cijelom Europom kada stupi na veliku pozornicu u Rotterdamu

Hrvatska je sinoć odlučila – na 65. Eurosong u Nizozemsku ide mlada pjevačica Albina Grčić, koja je za svoju pjesmu “Tick-Tock” osvojila 198 bodova žirija i publike. Skladbu je napisao Branimir Mihaljević, a tekst 19-godišnji Max Cinnamon, kojemu je otac iz Velike Britanije, a majka iz Karlovca.

Splićanka Albina za nastup se pripremala dugo, a Hrvati su je upoznali u talent showu “The Voice”, gdje je bila jedan od favorita za pobjedu, a na kraju je završila na trećem mjestu. Inače je studentica engleskog jezika i književnosti te povijesti na Filozofskom fakultetu u rodnome Splitu, stoji u njezinoj biografiji na stranicama Voicea.

NA EUROSONG 2021. IDE – ALBINA! Zarazan ritam i trendi nastup naš su recept za Rotterdam. Hoće li uroditi plodom?

NINA KRALJIĆ PLAKALA POSLIJE DORE: ‘Ne uzrujavajte se, sve znamo. Mene je jako teško pobijediti, ako kužite na što mislim…’

Gledatelji su je obožavali u ‘Voiceu’

Živi s bakom, koja joj je najveća potpora i koja je od djetinjstva podupirala Albininu bujnu maštu. Šest je godina u glazbenoj školi svirala klavir, a kao osmogodišnjakinja pridružila se “Music Talentsu”, glazbeno-edukativnom projektu za djecu, mlade i odrasle. Na taj je način zavoljela scenu, a ta je ljubav dosad nije napustila.

Prekretnica u njezinu životu i najljepše iskustvo bio joj je školski mjuzikl, koji je Albinina škola pripremala u suradnji s engleskim kolegama u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Albinino odrastanje na glazbenoj sceni od početka je bilo zapaženo. Kao 16-godišnjakinju proglasili su je tinejdžerskom zvijezdom, a otad često nastupa na društvenim događanjima u Splitu.

 

Nekoliko njezinih nastupa, poput onoga s kolegom iz “Voicea” i sinoćnjim konkurentom na Dori Filipom Rudanom, gledatelji su obožavali. Po završetku talent showa Albina je objavila svoju pjesmu “Imuna na strah”.

Povratak na Net.hr