POLJUBI ZEMLJU

‘STIHOVI SU IZNIMNO DIRLJIVI’: NASA će na Marsu puštati hit Mate Miše Kovača!

NASA posebne prilike obilježava puštajući pjesme na svojim roverima na Marsu, a među nekolicinom odabranih pjesama uskoro će se naći i Mišin hit “Poljubi zemlju”.

Američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crveni planet poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity, piše 24sata.

NE ŽELI U MIROVINU: Mišo Kovač vraća se na scenu nakon 6 godina!

Za dobro jutro ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pjesme. Tako se na Marsu mogao čuti hit Beatlesa “Good Morning, Good Morning”, a kad je Spiritu puknuo kabel, pustili su “Unchained” Van Halena. Hit “Pictures Of You” zasvirao je Opportunityju kad je poslao fotografije na Zemlju. Vrtile su se pjesme kultnih bendova, poput Rolling Stonesa, Queena, Ramonesa, Beach Boysa, Stinga i drugih legendi svjetske glazbe.

Kad je 2013. godine rover Curiosity slavio prvu obljetnicu misije na Marsu, redakcija 24sata odlučila je NASA-i poslati glazbeni prijedlog čitatelja, “Poljubi zemlju” Mate Miše Kovača.

Preveli su Mišin hit iz 1987. na engleski kako bi uvjerili da je to najbolji izbor . Iz NASA-e su se javili oduševljeni upitom i emotivnim stihovima.

“Stihovi su iznimno dirljivi i pjesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali, ušla nam je u selekciju pjesama koje će biti emitirane” rekli su iz NASA-e. Dodali su da će, čim se vrati trend puštanja pjesama na Crvenom planetu, emitirati Mišin hit i nadaju se da će to biti uskoro.

“Kad zavrte moju pjesmu na Marsu, bit će to moj najveći glazbeni uspjeh, a onda je to i najvažniji uspjeh hrvatske glazbe za sva vremena” komentirao je Mišo.

Povratak na Net.hr