'ZAUVIJEK'

STARI HIT U NOVOM RUHU: Osnivač Psihomodo Popa udružio snage s mladom i talentiranom pjevačicom; ‘Slušati jako glasno!’

Pjesmu je otpjevala sjajna pjevačica Danijela Večerinović koju mnogi poznaju po nastupu u ‘X-factoru’

Neven Kepeski, jedan od osnivača Psihomodo popa, a kasnije uspješni novinar, urednik, izdavač i TV scenarist, nikako se ne odriče – glazbe! Svoj novi glazbeni život kao autor počinje hitom “Donna” 2013. u izvedbi Psihomodo popa koji je baš za tu pjesmu dobio Porina!

Godine 2015. Kepeski je pokrenuo mračni pop-band Anatomija koji je dosad objavio singl “Apostol” koji pjeva Davor Gobac, a 2017. pojavio se i njegov vedriji retro band Avionas sa singlom “Gina” koji pjeva Robert Mareković, a 2019. objavljen je i singl “Ti nisi ta”, također s Robertom Marekovićem kao pjevačem. Ove godine Kepeski se vraća Anatomiji.

Obradio je naime svoju pjesmu “Zauvijek” iz mladenačkih dana, koja je i danas sastavni dio repertoara Psihomodo popa. No u novoj verziji pjesma je prebačena u ženski rod, a ponešto je promijenjen i tekst. Pjesmu je otpjevala sjajna pjevačica Danijela Večerinović koju mnogi poznaju po nastupu u “X-factoru” i po suradnji sa Swingersima, a koja se za ovu priliku potpisuje samo kao D.

Foto: Vladimira Spindler

Pjesmu je napisao prije 30 godina

“To je mračna pjesma u kojoj se pokušavam baviti tzv. krajnjim stvarima, stvarima s ruba života i smrti “, kaže Kepeski.

“Ona je neka vrsta odgovora na sveopću banalizaciju svega čime smo okruženi. Banalizirani smo i mi sami. Napisao sam je prije 30 godina, izvodili smo je još i kao grupa Neron, iz koje je nastao Psihomodo, no ni tada nije bilo puno drukčije. U svakom slučaju htio sam napraviti posve novu verziju pjesme, jer sada imam više od 50 godina a ne 16 koliko sam imao kada sam je napisao. Nekako mi se čini logično da ista pjesma u tako velikom razmaku mora zvučati posve, posve drukčije. No, naravno, i prvu i ovu novu verziju treba slušati na isti način – jako glasno!”.

Produkciju i aranžman za pjesmu “Zauvijek” potpisuje Duško Mandić, ovogodišnji dobitnik čak tri Porina za produkciju. Izdavač je RTL Music.

Foto: Vladimira Spindler

Povratak na Net.hr