VEĆ VIĐENO

ROKOV SAN JE ZAVRŠIO: Nije stigao do finale Eurosonga, glavni favoriti redom opravdali status

Zemlje koje ćemo ponovno gledati u subotu gotovo da su otprije poznate. Kladionice nisu podbacile…

23:05 Slučajnim redoslijedom, čitaju se finalisti Eurosonga 2019. Oni su: Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta. Rokov san u Izraelu, nažalost, ovdje završava.

23:00 Gledamo isječke iz pjesama predstavnika zemalja koje imaju izravnu ulaznicu u finale te ne moraju prolaziti stres polufinala. One su: Njemačka, Italija i Velika Britanija.

22:48 Glasovanje je zatvoreno! Tko je glasovao, glasovao je. Uskoro ćemo doznati kojih 10 zemalja prolazi u finale.

22:40 Mađioničarski trik voditelja ostavio je mnoge bez teksta. Poznati “mentalist” pogodio je sve brojeve koje su zapisali na ploču neki od večerašnjih natjecatelja. A onda, kao da i to nije bilo dovoljno zapanjujuće, kada je okrenuo plakat na kojemu je ispisao točan redoslijed brojeva, na njemu je bilo ispisano – Eurovision! Wow!

22:33 Jedna od omiljenih izraelskih glazbenih skupina – Shalva – nastupila je u zabavnom dijelu večeri i ganula do suza voditeljicu Bar Rafaeli. Dirljiva pjesma “Dare to Dream” doprla je do srca Europljana.

22:30 U tijeku je glasovanje… Uskoro ćemo doznati kojih 10 zemalja osvaja karte za veliko finale u subotu. Navijamo za Roka iako ga ne možemo podržati službenim glasovima.

22:21 Natjecateljski dio druge polufinalne večeri zatvara Azerbajdžan pjesmom Truth. Chingiz je na pozornicu doveo robote.

22:18 Izrazito emotivan nastup Tamare Todevske iz Sjeverne Makedonije nekima je izmamio suze. Pjevala je pjesmu Proud.

22:14 Nizozemska je, prema kladionicama, favorit ovogodišnjega Eurosonga. Teško je ostati imun na prezgodnog Duncana Laurencea za klavirom.

22:10 Norveška se predstavila pjesmom Spirit In The Sky, koju je izveo bend KEiiNO. Jedna žena i dvojica muškaraca čine se kao idealan trojac!

22:05 Albanija ima možda najneobičniju pjesmu dosad. “Gipsy” nastup Jonide Maliqi popraćen je vatrom, a vjerojatno je jedina koja je cijelu pjesmu izvela na materinskom jeziku.

22:00 Rusija je ove godine na Eurosong poslala glumca i pjevača Sergeja Lazareva, koji pjeva iza stakla po kojemu se slijevaju kapljice kiše. Vrlo atraktivan nastup za pjesmu Scream.

21:54 Litvanac Jurij Veklenko “trči s lavovima”. Plavokosi zavodnik odjeven u crno od glave do pete ipak nije zaradio istu jačinu ženskih vriskova s tribina kao njegovi muški prethodnici.

21:49 Predstavnica Malte Michela rasplesala je dvoranu u Tel Avivu. Njezina pjesma Chameleon ima poletan latino štih.

21:45 Evo ga!!! Roko nastupa deseti po redu – bez krila na početku i samo u bijelom odijelu, kakvo je nosio i na Dori. Zlatna krila dobio je tek na kraju, kada je započeo dio pjesme The Dream na hrvatskom jeziku.

21:41 Modrokosa PÆNDA u kratkom crnom topiću “šapuće” pjesmu Limits, kojom predstavlja svoju Austriju. Scenografija je prilično mračna.

21:37 Je li prekasno za ljubav?, pita se tamnoputi Šveđanin John Lundvik. Očito imamo još jednog miljenika ženskog dijela publike jer i njegovo pjevanje prekida konstantno vrištanje ozarenih djevojaka.

21:32 Ona je trostruka danska prvakinja umjetničkog klizanja. Simpatična Leonora “cvrkuće” o ljubavi u pjesmi Love is Forever. Poslovni stil očito je trendi ove godine jer i Dankinja nosi košulju i crne treger-hlače.

21:26 Rumunjska je svoju predstavnicu Ester Peony odjenula strogo poslovno. Pjevajući kako jedva čeka nedjelju, od treme joj je malo podrhtavao glas.

21:22 Latvija je nastupila peta po redu pjesmom That Night u izvedbi glazbene skupine Carousel.

21:18 Švicarac Luca Hänni podigao je publiku na noge plesnom točkom na pjesmu “She Got Me”. Dvoranom ori oduševljeni vrisak s tribina. Je li ovo siguran favorit za prolazak u finale?

21:14 Moldavija nastupa treća bajkovitom izvedbom pjevačice Anne Odobescu. Dok ona pjesmom poručuje “Stay” (Ostani), u pozadini je vidljiv prizor crtanja u pijesku.

21:10 Druga je zavodljiva ljepotica u crvenoj koži – Irkinja Sarah McTernan pjeva pjesmu modernog pop ritma i kratkog brojčanog naziva “22”.

21:05 Drugu polufinalnu večer otvorila je armenska predstavnica Srbuk pjesmom Walking Out.

 


Prije dva dana održana je prva polufinalna večer najgledanijeg glazbenog natjecanja u Europi, a večeras od 21 sat možete pratiti drugu rundu. Natjecatelji iz 18 zemalja suočit će se jedni s drugima kako bi izborili preostalih deset mjesta u finalu u subotu. Oni su redom:

 1. Armenija: Srbuk – Walking Out
 2. Irska: Sarah McTernan – 22
 3. Moldova: Anna Odobescu – Stay
 4. Švicarska: Luca Hänni – She Got Me
 5. Latvija: Carousel – That Night
 6. Rumunjska: Ester Peony – On A Sunday
 7. Danska: Leonora – Love is Forever
 8. Švedska: John Lundvik – Too Late For Love
 9. Austrija: PÆNDA – Limits
 10. Hrvatska: Roko – The Dream
 11. Malta: Michela – Chameleon
 12. Litva: Jurij Veklenko – Run With The Lions
 13. Rusija: Sergej Lazarev – Scream
 14. Albanija: Jonida Maliqi – Ktheju tokës
 15. Norveška: KEiiNO – Spirit In The Sky
 16. Nizozemska: Duncan Laurence – Arcade
 17. Sjeverna Makedonija: Tamara Todevska – Proud
 18. Azerbajdžan: Chingiz – Truth

Za Roka ne možete glasovati

O 10 veličanstvenih odlučivat će, kao i u prvom polufinalu, kombinacija glasova gledatelja, koji će na znak voditelja glasovati telefonskim pozivom ili SMS porukom, te stručnog žirija, koji je jučer pogledao i ocijenio sve nastupe.

Napominjemo da glasovati mogu samo zemlje sudionice drugog polufinala te Italija, Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo. Iako našeg predstavnika Roka Blaževića nećete moći podržati službeno, držite mu palčeve da Hrvatsku predstavlja ponovno u subotnjem finalu. Sretno, Roko!

Povratak na Net.hr