PRAVILA IGRE

SAMO ZA NET.HR: Oni su četvorica mladih i talentiranih momaka, a znaju i(te)kako pomutiti pamet Hrvaticama

Upoznajte mlade i talentirane dečke iz domaćeg benda Pravila igre, koji vam spremaju brojna iznenađenja.

Što dobijete kad četvoricu mladih, talentiranih momaka okupite na jednome mjestu? Pa naravno, dobijete bend Pravila igre, koji se već dvije godine marljivo penje domaćim glazbenim ljestvicama. Nakon brojnih hit singlova, među kojima je i aktualni singl ‘Ako’ u kojem im je glumila slavna šaka sa Srednjaka, Željko Mavrović, dečki krajem mjeseca planiraju izdati i svoj album prvijenac ‘Nebo na mojoj strani’.

Upravo smo zbog svih tih uspjeha odlučili porazgovarati s Markom, Denisom, Goranom i još jednim Markom, ali i pokušati doznati kakav im je ljubavni status. Zbog obožavateljica, naravno…


ZAGRLI ME: U novom spotu Pravila igre plesalo je 60.000 obožavatelja

Bok, dečki! Za one koji ne znaju, recite nam kako je uopće došlo do vaše suradnje i pokretanja benda Pravila igre?

Ideja je tinjala neko duže vrijeme, samo se čekalo da se neke sitnice poklope u pravom momentu. Kako smo se svi na neki način bavili glazbom, više manje smo se međusobno poznavali i družili na raznim glazbenim događajima. Kada smo osjetili da je pravi trenutak za pokretanje benda, sve se dalje događalo prilično spontano, kao da je tako i trebalo biti.

Zašto ste odabrali baš to ime za bend?

Imali smo podužu listu prijedloga imena za bend, svatko je imao neke svoje favorite, a ‘Pravila igre’ je bilo jedino ime na popisu oko kojeg smo se baš svi složili da nam se sviđa.

Sudjelujete u ovogodišnjoj koncertnoj turneji ‘Radijsko srce’ koja će se održati u 14 gradova diljem Hrvatske. Koliko to vama osobno znači? Kako se pripremate?

Iznimna nam je čast što ćemo biti dio jednog tako velikog i značajnog projekta za domaću glazbu. Sama činjenica što smo se uopće našli među odabranim izvođačima koji će nastupiti na turneji potvrđuje da je naš dosadašnji rad prepoznat i daje nam dodatnu motivaciju da budemo sve bolji i bolji. Pripremamo se poput sportaša pred veliko natjecanje: svakodnevne sviračke probe, rad na scenskom nastupu, zdrav život i kvalitetna prehrana.

Što biste naveli kao prednost takvih događanja?

Najveća prednost je svakako mogućnost uspostavljanja neposrednog kontakta s vrlo širokim slojem publike. Lijepo je kad vas ljudi slušaju na radiju, ali kada im svirate uživo sve maske padaju i događaju se divne stvari. Tako je moguće prenijeti emociju vrlo direktno, kao na nijedan drugi način.

Je li teško probijati se na hrvatskoj glazbenoj sceni, kakva je konkurencija?

Nije se lako probijati na hrvatskoj glazbenoj sceni jer je konkurencija ogromna. Ima puno više izvođača nego ikada u povijesti glazbe, a i sama glazba više nije neprikosnoveni broj jedan kao što je bila prije 30-ak godina, u vrijeme kada ostali oblici industrije zabave nisu bili toliko razvijeni. Ipak, mišljenja smo da kvaliteta uvijek ispliva na površinu tako da s optimizmom idemo u daljnje pobjede.

Objavili ste novu pjesmu ‘Ako’, u čijem spotu glumi legendarni Željko Mavrović. Kako je uopće došlo do te suradnje?

Imali smo namjeru snimiti spot koji bi vjerno prenio intenzitet i emociju pjesme, a Željko se nametnuo kao vrlo logičan izbor za vjerodostojnost scena borbe, boli i odricanja. Pjesma mu se svidjela na prvo slušanje i vrlo smo sretni što je pristao sudjelovati u projektu, bez njega to ne bi bilo isto. Ovim putem mu još jednom zahvaljujemo.

Jeste li ga nagovorili da vas nauči nekim borilačkim pokretima?

Nismo baš imali vremena za to, ali svakako nam je želja. Možda nekom drugom prilikom ako se odlučimo za nastavak ovog spota :)

Koja vam je vaša pjesma osobno najdraža i najviše je volite izvoditi pred publikom i zašto?

Svatko iz benda ima neke svoje favorite, ali možemo reći da je ‘Nebo na mojoj strani’ uvijek najbolje prihvaćena.  Ipak je riječ o našoj prvoj pjesmi po kojoj nas najviše znaju. Sa sviračkog stajališta možemo reći da uživamo izvoditi i ‘Lijek za besane noći’.

Što publiku očekuje na vašem albumu prvijencu ‘Nebo na mojoj strani’?

Album prvijenac objedinjuje sve ono što smo napravili u zadnje dvije godine, od osnutka benda. Na njemu će se moći čuti sve pjesme koje su do sada objavljene kao singlovi, nekoliko novih pjesama kao i pokoje iznenađenje. Jako smo sretni i uzbuđeni kako je sve ispalo na kraju i jedva čekamo da se naš prvu album nađe na policama trgovina.

S kime biste s domaće scene voljeli surađivati u budućnosti?

U svakom slučaju s nekime s kime dijelimo sličan stilski izričaj. Već postoje neki pregovori oko potencijalnih dueta, ali u ovom trenutku ne smijemo još ništa otkrivati.

Što mislite o narodnjacima?

U svakom glazbenom žanru postoji kvalitetne glazbe, to je pitanje ukusa. Narodnjaci nisu baš u našem stilu tako da ih ne pratimo i ne slušamo, ali tko voli nek’ izvoli!

Kakvi su vam planovi za dalje?

Prvo ćemo nastojati odraditi predstojeću turneju na najvišem mogućem nivou. Nakon toga slijede pripreme za ljeto koje će zasigurno biti vrlo radno. Uz sve to, polako ćemo krenuti i s radom na drugom albumu.

Spasite obožavateljice muka, jeste li svi sretno zauzeti ili se cure i dalje mogu nadati da će vas osvojiti jednog dana? :)

Kada bismo odgovorili na to pitanje, cijela priča bi izgubila svoj čar. Neka se cure same potrude saznati ono što ih zanima ;)

P.S. Djevojke, za lakšu pretragu po internetu, ukucajte Marko Kutlić – vokal/gitara, Goran Belošević – bubnjevi, Marko Belošević – klavijature, Denis Dex Marijanović – bass.

Povratak na Net.hr