Protjeran zagrebački festival Rujanfest!

Samo 20 dana prije manifestacije, gradonačelnik Milan Bandić odbio dati suglasnost za održavanje Rujanfesta na njegovoj tradicionalnoj lokaciji – Bundeku, ali i na bilo kojoj drugoj lokaciji u Zagrebu.

Popularni zagrebački festival Rujanfest prisiljen je preseliti se na novu lokaciju, na zapadni ulaz u Zagreb – površinu u blizini trgovačkog centra Westgate.

Rezultat je to iznenadnog obrata i bezizlazne situacije u kojoj su se našli organizatori, nakon što im je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, svega 20 dana prije početka festivala odbio dati suglasnost za održavanje festivala na njegovoj tradicionalnoj lokaciji – jezeru Bundek, ali i na bilo kojoj drugoj lokaciji u Zagrebu.

Tako se za jednu od najposjećenijih manifestacija u državi i velik događaj za građane Zagreba i okolice, iako organizatori Zagrebačkom holdingu uplaćuju 300.000,00 kuna Zagrebačkom holdingu za lokaciju te plaćaju sve troškove od šatora i izvođača, u kratkom roku i posve iznenada morala pronaći nova adresa,
pa zagrebački festival seli nadomak susjednom gradu, Zaprešiću.

‘Ispričavamo se svim zainteresiranim posjetiteljima te želimo istaknuti kako smo bili spremni i još smo uvijek spremni omogućiti besplatan ulaz građanima, ukoliko gradonačelnik promijeni stav te omogući da se ovaj sad već tradicionalni zagrebački festival ipak održi u Zagrebu’, izjavila je organizatorica Rujanfesta Anita Tuček.

Za ovogodišnje izdanje Rujanfesta osmišljen je dosad najbolji program, a organizatori su osigurali 100 autobusa koji će posjetitelje besplatno voziti na novu lokaciju festivala te građane pozivaju u veliki ‘Grad dobre zabave’ na zapadnom ulazu u Zagreb.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr