HTJELI DA BUDE GEOGRAF

PRIČA O ĐOLETU: Roditeljima je uvijek ostavljao slobodna dva mjesta na svojim koncertima, ali majka nikad nije uspjela doći

Pjesma koja mu nije bila draga vinula ga je među zvijezde, a roditelju mu nikad nisu bili podrška

Danas je u 68. godini života preminuo poznati glazbenik Đorđe Balašević, nakon što je početkom tjedna primljen na Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća. Balašević je rođen 11. svibnja 1953. godine, a osim što je bio glazbenik može se pohvaliti i s pet književnih djela. Poznati Đole svoju karijeru je započeo prije gotovo četiri desetljeća u srednjoškolskom bendu “Žetva” s kojim je snimio prvi singl “U razdeljak te ljubim”, piše Blic.rs. Premda nije bio najponosniji na tu pjesmu, niti mu je bila draga, upravo ona ga je proslavila. Tadašnji glas “novosadskog dječaka” postaje prepoznatljiv svima, a Đole svoj put nastavlja u grupi “Early Frost”.

NJEGOVE PJESME SADA ĆE PJEVATI NEKI NOVI KLINCI: Najljepši Đoletovi stihovi pamtit će se još dugo

Roditelji mu nisu bili podrška

Iako je gajio veliku ljubav prema glazbi, njegovi roditelji nisu mu bili podrška te su smatrali da treba studirati zemljopis, za što se i školovao, a premda je Balašević na svojim koncertima roditeljima uvijek ostavljao dva mjesta. Iako je otac svojedobno i došao, majka je preminula te nikada nije prisustvovala njegovu koncertu. O roditeljima je u javnosti uvijek govorio umjereno. Balašević nikada nije napustio rodni Novi Sad.

PREMINUO ĐORĐE BALAŠEVIĆ: Prije nekoliko dana primljen je u Infektivnu kliniku zbog upale pluća

Olivera – ljubav života

Sam Đole spominjao je kako mrzi formalnosti, a odbio je ići i na frontu devedesetih zbog čega su njegove pjesme bile zabranjene u zemlji. Deset godina ranije upoznao je, kako je svojevremeno rekao, ljubav svog života, Oliveru, s kojom je bio u braku više od tri desetljeća.

Balašević je krajem 2019. godine imao srčani udar, a nakon svega se oglasio objavom na Facebooku, rekavši da se nada da neće još neko vrijeme dobiti svoju ulicu u Novom Sadu. “Dobio sam četiri stenta. Rekli su da ću moći trčati. Ne vjerujem … imam sto godina! Ali nadam se da ću uspjeti nastaviti tamo gdje smo stali i da neko vrijeme neću dobiti ulicu u Novom Sadu”, našalio se tada.

Pored mnogih lijepih pjesama koje je ostavio iza sebe, Balašević će ostati upamćen svojim duhovitim stavom i mnogim lijepim šalama.

Povratak na Net.hr