‘Prevareni smo na Eurosongu, bodovi su nam ukradeni!’

Ministri vanjskih poslova Rusije i Azerbajdžana složili su se oko toga da je Rusija na ovogodišnjem Eurosongu zakinuta u finalnoj večeri.

Naime, Rusija je Azerbajdžanu na Eurosongu dodjelila maksimalnih 12 bodova, što im je pomoglo da se plasiraju na visoko drugo mjesto, odmah iza pobjednice Danske. S druge strane, Rusija od Azerbajdžana nije dobila nijedan bod.

Kako je ovo bilo izrazito sumnjivo, krenulo se u ponovno prebrojavanje glasova što je rezultiralo time da je najveći azerbajdžanski mobilni operater dostavio statističke podatke prema kojima je Ukrajini otišlo najviše glasova, potom Rusiji na drugom mjestu. Sukladno tome postavilo se pitanje gdje su otišli glasovi?

Čelnici obiju država su bijesni, a istragu je osobno naredio i azerbajdžanski predsjednik. Sve su oči uprte u javnu televiziju. ‘Zakinuti smo za deset bodova. Nakon što javna televizija razjasni kako se to dogodilo, utvrdit ćemo što napraviti kako bi rasvijetlili ovaj slučaj’, rekao je ministar vanjskih poslova Rusije, Sergej Lavrov.

Povratak na Net.hr