Plesna atrakcija Batida na INmusic festivalu

Na OTP World Stage INmusic festivala stiže nam još jedna plesna poslastica! Batida je projekt Pedra Coquenãoa, glazbenika i producenta rođenog u Angoli, a koji je odrastao u portugalskoj prijestolnici Lisabonu.

Jedinstveni zvuk koji krasi Batidu nastao je spajanjem raznih stilova; house, kuduro, benga, semba, afrobeat i dr., sempliranjem grupa kao što su The Clash, zatim glazbe iz starih angolskih filmova te gostovanjima afričkih MC-ija i glazbenika iz raznih dijelova svijeta. Prvi album Batida izašao je 2012. godine te je odlično prihvaćen kako od publike tako i od kritike.

Drugi, aktualni album Dois izašao je 2014. godine za Soundway Records te je inspiriran multikulturalnim okruženjem njegova doma Lisabona te konstantnim putovanjima između Nairobija i Luande, glavnog grada Angole.

Dois je rezultat dvogodišnjeg rada, a sampliranje i remiksiranje ostaje okosnica kao i na prvom albumu iako i ovaj album obiluje live instrumentalizacijama i mnoštvom glazbenih gostiju.

Engleski, portugalski te zulu, jezici su koji se mogu čuti u pjesmi Luxo koja je nastala u suradnji sa Spoek Mathambom i njegovom ekipom, zajedno sa angolskim MC-ijem Sacerdotom uz gitarski riff Duncan Lloyda (Maximo Park).

No, to nije sve, Coquenão na pjesmi Céu ide još dublje te rastavlja elemente studijskog sessiona grupe Francois & The Atlas Mountains pjesme Les Plus Beaux.

Njegov svjetski poznati live show uključuje plesače, MC-ije, odlične vizuale uz live elektroniku, a nastupao je na Africa Expressu i Ten Cities projektu, Boiler Room-u te širom Europe na nekim od najvećih festivala. Upravo iz tog razloga ovo ljeto ćemo plesati uz Batidu na OTP World Stageu INmusic festivala na zagrebačkom Jarunu.

Povratak na Net.hr