PROBLEMI U UKRAJINI

OVE GODINE NEĆE BITI EUROSONGA? Čitav organizacijski tim predao ostavku

Finale 62. Eurosonga trebalo bi se održati za samo tri mjeseca, no problemima u taboru domaćina nema kraja. Prije dva je dana čitav organizacijski tim dao ostavku.

Organizacijski tim ovogodišnjeg Eurosonga, koji bi se trebao održati u Ukrajini, ovog je ponedjeljka dao ostavku i zakomplicirao održavanje natjecanaj, piše Eurosong.hr.

U zajedničkoj objavi tima, koji se sastojao od 21 osobe, sada bivši članovi su objasnili kako su dali sve od sebe u pokušajima da učine nadolazeće natjecanje jednim od najboljih, no zbog narušenih ljudskoh vrijednosti ne mogu i ne žele nastaviti raditi.

“Problemi su počeli početkom prosinca kada je EBU dao zeleno svjetlo Ukrajini za održavanje natjecanja. Već smo tada shvatili da je dio naših odluka promijenjen s imenovanjem novog šefa natjecanja koji je imao potpunu kontrolu nad svim događanjima. To imenovanje, i sve radnje koje su ga pratile, je potpuno zaustavilo mukotrpan rad našeg tima. Više smo puta pokušali kontaktirati Državni odbor za televizijska i radijska emitiranja te predstavnike kabineta ministara, međutim dogovor nije postignut i ovo je jedino moguće rješenje. Zahvaljujemo svim radnicima koji su sudjelovali u ovom projektu i nadamo se da će naši nasljednici uspjeti dovršiti započeto”, stoji u priopćenju bivšeg tima.

Iz navedenih tvrdnji pretpostavlja se da je do problema došlo po dolasku novog glavnog menadžera NTU-a, Pavla Hrytsaka, koji je nedavno imenovan za zamjenika ravnatelja NTU-a odgovornog za Eurosong.

Da je problem uistinu ozbiljan, pokazuje i činjenica da se nakon objave spomenutog priopćenja oglasio i sam EBU koji je zahvalio Viktoriji Romanovoj, Oleksandru Kharebinu, Iryni Asman, Denysu Bloshchynskom te ostatku njihovog tima na uspješnoj suradnji u proteklih nekoliko mjeseci, te naglasio kako ove ostavke neće poremetiti tijek planova.

 

Povratak na Net.hr