JAD I BIJEDA

OTKRIVENO KOJI JE ROKO BIO U POLUFINALU: Evo tko je glasovao za nas, pripremite se na šok! Javila se i Marija Šerifović

Nisu ni Srbi zadovoljni ishodom natjecanja jer je njihova predstavnica na kraju završila na neslavnom 17. mjestu

Fama oko Eurosonga još se nije stišala. Neki su oduševljeni pobjedom Nizozemske, ali gledateljima iz naše regije to je prilično loše sjelo. Hrvati su posebno ogorčeni jer se naš predstavnik Roko Blažević, usprkos nestvarno dobrom vokalu i besprijekornoj izvedbi pjesme “The Dream”, nije plasirao u finale.

Međutim, nisu ni Srbi zadovoljni ishodom natjecanja, iako je njihova predstavnica Nevena Božović prošla daleko bolje u tom slučaju, no na kraju je završila na neslavnom 17. mjestu. Njihova pjevačica Marija Šerifović, koja je Srbiji donijela pobjedu na Eurosongu 2007., na Twitteru je iskazala svoj jal.

Bijesna na Makedonce

“Ovako – na današnji dan vam svečano obećavam – EUROSONG VIŠE NE GLEDAM !!!!!!!!!!!”, napisala je Šerifović sinoć nakon proglašenja pobjednika. Ali, nije ni to jedina stvar koja ju je naljutila. Zamjerio joj se i žiri Sjeverne Makedonije.

PROCURILE SNIMKE S EUROSONGA: Roko uhvaćen netom nakon što mu je finale izmaknulo iz ruku, evo kako je reagirao

“MAKEDONIJA NIJE DALA NIJEDAN POEN SRBIJI ???? Jesam vidjela dobroooo ?????”, pitala je svoje pratitelje, koji su se šalili da su to glasovi Sjeverne Makedonije, ali da će im standardna Makedonija ipak udijeliti koji bod.

Hrvatska četvrta odozada

Inače, otkriveno je i na kojem je točno mjestu Hrvatska završila u polufinalu te koliko nam je zapravo nedostajalo da prođemo u finale. Statistika je, upozoravamo, porazna. Naime, Roko je u polufinalnoj večeri osvojio svega 64 boda u ukupnom poretku – 38 od žirija i 26 od publike te tako završio 14. od 18 izvođača. Iza nas su ostali samo predstavnici Latvije, Armenije, Austrije i Irske.

Deset bodova dala nam je Sjeverna Makedonija, osam Austrija, pet Švicarska, tri Rusija, Njemačka i Albanija, dva Armenija i po jedan Malta, Azerbajdžan, Latvija i Švedska. U ukupnom poretku od 41 sudionika, Hrvatska je zauzela 34. mjesto.

Povratak na Net.hr