Otkriveno tko sve nastupa na Špancirfestu!

Ovogodišnji Špancirfest održat će se od 28. kolovoza do 2. rujna, a sudeći prema sadržajima najavljenima na konferenciji za novinare, Varaždin će opet potvrditi status jednog od festivalskih središta Hrvatske.

Glazbeni program festivala odvijat će se na četiri pozornice, a Varaždin će ugostiti mnogo poznatih izvođača, od Josipe Lisac, Mostar Sevdah Reuniona, Dubioze Kolektiva i Kirila Džajkovskog do Hladnog piva, Ede Maajke i skupine Flogging Molly, koja će zatvoriti festival.

I ove će se godine naplaćivati ulaznice za pozornicu na Starom gradu. Dnevna ulaznica bit će 30 kuna, vikend ulaznica 60 kuna, a festivalska ulaznica 150 kuna. Ulaznice će se od 15. lipnja moću kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima. Od 15. lipnja do 15. srpnja cijena višednevnih ulaznica bit će manja za 30 posto, pa će tako festivalska ulaznica stajati 105, a vikend ulaznica 42 kune.

Posebna pažnja ove je godine posvećena programu uličnog performansa, pa će posjetitelji moći uživati u vještinama nekih od najcjenjenijih uličnih umjetnika Europe. Bit će tu i dječjih predstava i niz kreativnih radionica, a po prvi put će sve dječje predstave i kreativne radionice biti na istom mjestu, na prostoru uz katedralu u Ulici Jurja Habdelića. Jedna od novina ovogodišnjeg Špancirfesta je i suradnja s HNK u Varaždinu, koji će, kao partner festivala, organizirati program komedije. U festivalski je program uvršten i novi žanr, mjuzikl, pa će tako posjetitelji na glavnoj pozornici na Starome gradu moći pogledati i hvaljeni mjuzikl Footloose.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr