NAPOKON

OSTVARILA MU SE NAJVEĆA ŽELJA: Jacques će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu

Hrvatsku će na Eurosongu ove godine predstavljati Jacques Houdek, obavijestio je HRT u službenom priopćenju.

Programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije odlučilo je da će našu zemlju na ovogodišnjem, 62., Eurosongu predstavljati Jacques Houdek.

UPORNOST SE ISPLATILA: Jacques Houdek nakon šest neuspjeha napokon ide na Eurosong?

Pjevaču je već godinama želja zapjevati na pozornici Eurosonga, a sada mu se ona napokon ostvarila.

„Programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije izravnim je pozivom za predstavnika Republike Hrvatske na natjecanju za pjesmu Eurovizije odabralo jednoga od mentora iz emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske Jacquesa Houdeka. Drago nam je što će nas predstavljati upravo Jacques Houdek jer je dugogodišnjom suradnjom s Hrvatskom radiotelevizijom te svojom profesionalnošću i iznimnim vokalnim sposobnostima to i zaslužio“, izjavio je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar.

Jacques će na eurovizijskoj pozornici pjevati u drugoj polufinalnoj večeri koja će se održati 11. svibnja, a u slučaju ulaska u završnicu natjecanja i dva dana nakon toga, 13. svibnja.

Houdek ne skriva oduševljenje

„Iznimno sam sretan i zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na ukazanome povjerenju. Biti predstavnikom Republike Hrvatske na natjecanju za pjesmu Eurovizije za mene je ogromna čast i zahvalan sam na prilici da glazbom predstavljam svoju domovinu na glazbenoj olimpijadi koju će 62. put pratiti cijela Europa, ali i svijet. Od danas sav svoj umjetnički kapacitet usmjeravam na ovaj vrijedan i opsežan projekt koji za mene, u dosadašnjoj karijeri, predstavlja najveći izazov, ali i odgovornost prema publici i javnosti. Najiskrenije se nadam podršci i pozitivnome ozračju i vjerujem da će to pridonijeti konačnome uspjehu naše Hrvatske! Obećavam da ću dati baš sve od sebe – svoj talent, iskustvo, znanje i ljubav uložit ću u pjesmu koja će nas na najbolji mogući način predstaviti pred stotinama milijuna gledatelja koji prate i podržavaju ovaj najveći televizijski šou“, izjavio je Jacques.

Pjesma je još uvijek tajna

jacques-houdek

„Pjesma neka zasad ostane iznenađenje. U ovomu trenutku recimo da će biti veoma zanimljiva, eurovizična, te po svojoj strukturi i zahtjevnosti specifična i izvedbeno nadasve izazovna. Uvjereni smo da će pobuditi zanimanje“, istaknuo je Mesar te pozvao obožavatelje Eurovizije da sljedećih dana budu uz HRT-ove programe i mrežnu stranicu putem kojih će uskoro doznati više pojedinosti o autorskome timu te ostalim pojedinostima našega nastupa na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije.

Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) te s pomoću multimedijske usluge HRTi. Očekuje se da će ovogodišnji spektakl u kijevskoj areni pratiti 11 tisuća gledatelja te više od 200 milijuna televizijskih gledatelja. Ovogodišnje je popularno natjecanje privuklo i rekordan broj zemalja sudionica, a moći će se pratiti nastup predstavnika čak 43 države.

Povratak na Net.hr