23. DODJELA NAGRADE

MNOGOBROJNA DOGAĐANJA: Massimovim koncertom na Gripama započinje Tjedan Porina

Današnjim koncertom Massima u velikoj dvorani ŠC Gripe započinje Tjedan Porina uz svakodnevna glazbena, filmska te tematska događanja koja i ove godine garantiraju odličan provod u Splitu.

Do 23. dodjele nagrade Porin ostalo je nešto malo više od tjedan dana, a organizatori manifestacije i ove su godine pripremili mnogobrojna popratna događanja koja će se održati u Tjednu Porina u Splitu.

GLAZBENI SPEKTAKL: Na Porinu će nastupiti najslavniji hrvatski glazbenici

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar ne krije zadovoljstvo što će sve aktivnosti oko samog Porina dodatno obogatiti ponudu i sadržaje u gradu te na taj način napraviti najbolju uvertiru u turističku predsezonu, a Split će u nadolazećem tjednu živjeti s glazbom i uz glazbu.

Tjedan Porina započinje na Dan žena, 8. ožujka u 20 sati velikim Massimovim koncertom koji će se održati u splitskoj dvorani Gripe.

Mnogobrojna popratna događanja

U petak, 11. ožujka u 12 sati na splitskoj Pjaci simbolično će se obilježiti dolazak Porina u Split podizanjem zastave od strane djece iz dječjeg zbora Srdelice i dogradonačelnika Splita Gorana Kovačevića.

Subotnja večer rezervirana je za odličan glazbeni tulum, nastupom brojnih DJ-a na splitskoj Peškariji s početkom u 20 sati i after partyju u klubu Judino drvo te u klubu O’Hara.

U ponedjeljak, 14. ožujka održat će se dvije zanimljive panel diskusije kroz koje će istaknuti gosti i panelisti razgovarati o temama: Brandiranje grada kao glazbene destinacije i Promocija glazbenih događanja kroz digitalne platforme. Istu večer u Bajamonti & Porin music nights klubu očekuje nas kvalitetna glazbena večer uz pijanista Ivu Vuletina te njegova gosta Vicka Pavlova na saksofonu, a drugi dan, The Treblemakers dua na gitari i violini.

ZADUŽILI HRVATSKU GLAZBU: Nagradu Porin za životno djelo dobili su Hrvoje Hegedušić i Davorin Kempf

Dva dana prije svečane dodjele u popodnevnim satima glazbenici će se družiti na gala eventu StoryGourmet povodom izlaska drugog broja istoimenog časopisa u izdanju Adria Medije Zagreb. Već istu večer održat će se koncert dobitnika nagrade Status za najbolje instrumentaliste u Klubu Judino Drvo.

Dan uoči Porina očekuje nas još jedna zanimljiva panel diskusija na temu Domaća glazba u domaćem eteru, a istu večer u klubu Judino drvo održat će se 4. natjecateljska večer festivala demo bandova. U planu su još neka događanja o čemu će javnost biti obavještena putem službenih kanala Porina.

Svečana dodjela nagrade Porin i ove godine bit će otvorena za širu javnost, a održava se u velikoj dvorani ŠC Gripe u četvrtak, 17. ožujka s početkom u 19.30 sati.

MULJAŽE NA PORINU Kriteriji za dodjelu nekad najvažnije nagrade u Hrvatskoj jako su neobični

Povratak na Net.hr