SPIRIDON & REZERVE

MLADI, PERSPEKTIVNI BEND KOJI RUŠI SVE BARIJERE IZMEĐU SKLADA I KAOSA ZA NET.HR: ‘Plan nam je otići u Irsku’

Iz Makarske su lansirani projektili supersoničnog garage, punk, rock and roll zvuka, a glavna meta je klub Klub.

U klub Klub nam dakle 10. ožujka stižu Spiridon & Rezerve, dva mlada, perspektivna benda koji će svojom energijom porušiti sve barijere između sklada i kaosa, reda i nereda, dobrog i još boljega.

Spiridon je bend iz Makarske iako nitko iz benda nije iz Makarske. Bend se sastoji od 3 člana: Martin Brbić (vokal i bas), Zvonimir Sokol (gitara) i Dario Dodig (bubanj).

Postoje od 2013., a 2014. izdaju prvi album ‘Krik’ za izdavačku kuću Slušaj najglasnije, a drugi album ‘Čovjek monstrum’ im je izašao početkom ove godine, tako da je ovo ujedno i koncertna promocija istoga. Od značajnih nastupa izdvojili bi onaj kada su kao predizvođač Repetitoru nastupali u Tvornici krajem 2016. godine pred više od 1000 posjetitelja.

U ljeto 2014. snimaju svoj prvi EP ‘Evo Rezerve!’ s kojega su i snimili svoj prvi spot za singl ‘Nema Para’ te drugi ‘Daj Poljubac’, koji ih 2015. godine šalje u Banja Luku na Demofest, gdje osvajaju žiri, publiku i drugo mjesto festivala. Nakon velikog uspjeha na Demofestu, izlazi pjesma ‘Ne voli, ne voli’ za koju je rađen video spot pod palicom Milana Latkovića. Na Karlovačko Rock Off prijavljuju se prošle godine, gdje osvajaju prvo mjesto, što im je donijelo novu pažnju medija i publike te diskografski ugovor s Croatia Recordsom za nadolazeći album.

Krajem godine bend je objavio izvrsno stilizirani retro spot za svoju obradu pjesme ‘Zona sumraka’ grupe Film, koja će biti objavljena na LP kompilaciji ‘Zimzeleno, a novo’. Krajem siječnja ove godine izlazi novi singl s nadolazećeg albuma pod nazivom ‘Madona’ za čiji je spot još jednom zaslužan Milan Latković i njegova ekipa.

Mladi i perspektivni Spiridon za Net.hr otkrio je kako se nose sa svojim uspjehom, ali i koji su im daljnji planovi u karijeri.

Koja je pozadina priče Spiridona? Kako ste se okupili i kako je sve krenulo?

Tri lika iz okolice Makarske, predci su nam odrasli na selu, a mi u betoniranom selu, pa nas je okrenilo naopako, ne znamo jesmo li seljaci ili građani, a ne znamo ni što je bolje. Skupili smo se tako što je Martin vidio na Zvonku da konta/razumi/kuži, a Dario je bio jedini bubnjar u okolici. Odličan momak, rijetko inteligentan. U početku su s nama bila još dvojica dobrih ljudi, ali nakon pola godine smo ostali nas trojica. Već na prvoj probi smo napravili 5-6 stvari, a na prvom koncertu u Rockatanskom odsvirali petnaestak, od kojih većina, Bogu hvala, više ne postoji.

Što se sve promijenilo nakon pobjede na Demo HR-u?

Ništa. Bili smo bogatiji za gajbu pive i pizzu i to je bilo to.

Prvi album izbacili ste 2014., a drugi ove godine. Što je sve drugačije u odnosu na prvi album?

Prvi album sniman je brzinski, snimili smo ga u tri dana i nismo previše vodili računa kako će sve to ispasti, bili smo uvjereni da sve što izbacimo valja. Žalimo što neke stvari nismo bolje snimili, ali to je sada gotova priča. Drugi album smo otprilike znali što hoćemo kad smo ga došli snimati, a imali smo i više vremena tako da smo zadovoljni napravljenim. Sam sadržaj je drugačiji.

Koliko ste novi album snimali i što vam je najbolje i najgore ‘palo’ u svemu tome?

Snimali smo ga dva tjedna. Najbolje nam je palo što smo imali vremena igrati se s gotovim stvarima, isprobavati i dodavati neke stvari. Nije bilo nikakvih problema na snimanju, nitko nije pao, ništa nije palo, sve se dobro završilo.

Što pripremate u Klubu?

Pripremamo nastup, nema posebnih iznenađenja, to će bit sasvim dovoljno.

Kakvi su planovi benda nakon koncerta u Klubu?

Završiti fakultet i otići raditi u Irsku. Ne planiramo previše unaprijed, nismo najbolji u planiranju. Bit će nešto koncerata, možda Wembley, Melin ili tako nešto. Bolje ne govoriti ništa, nego čitati za godinu dana kako ništa nismo napravili.

Povratak na Net.hr